Ancak bundan öncesinde medya nedir? Sorunu cevaplayacak olursak, resmi olarak '' iletişim ortamı ve iletişim araçları '' olarak geçmektedir. Televizyonlar, dergiler, radyo, web siteleri gibi ortamların her birisi bu anlamda insanların iletişimini sağlamaktadır. Ancak internetin gelişmesi ile birlikte başına sosyal, kelimesi de eklenerek anlam farklılığı sağlandı.

İnternetin yaygınlaşması ile birlikte bilgi içerikli web siteleri de kurulmaya ve yaygınlaşmaya başlandı. Kullanıcılar ise bu bilgilere arama motorları aracılığı ile erişmeye başladılar. Ancak bunlar her zaman tek taraflı siteler oldu. Günümüze doğru yaklaştıkça gelişen sitelerde çift taraflı etkileşimler meydana geldi. Bu da interneti kullanan herkesin haber ve bilgi paylaşımı yapabilmesini sağladı. Bu değişime ise Web 2.0 denmektedir. Böylece asıl sosyal medya ortaya çıkmış oldu. Bunların başını ise bloglar oluşturmaktadır. Ancak hala sosyal medya kavramını hak etmiyordu. Sonradan yapılan Youtube, Facebook gibi siteler ile birlikte asıl sosyal medya oluştu çünkü buralarda kontrol ve içerik tamamen kullanıcıların elindeydi.

Sosyal Medya İle Tanıtım Gücü

Sosyal medya tamamen kullanıcı odaklıdır. Herhangi bir sınırlama olmadan söz hakkı kullanıcılara aittir. Bu doğrultuda yeni gelişen şirket ve markalar içinde sosyal medya en iyi tanıtım aracıdır. Bu sayede yapacağınız reklamlar aracılığı ile bireyler üzerinde olumlu ya da olumsuz etkiler bırakarak reklamlarınızı gerçekleştirmiş olabilirsiniz. Doğru kullanım ile markalar kendisini sıfırdan büyütebilme imkanına sahip bile olabilir. Sosyal medya hizmetleri için özel şirketler bile bulunmaktadır.

Sosyal Medya Hizmetleri

Her şeyin tam olarak öğrenilmesi ile birlikte sosyal medya konusunda uzmanlar oluşmuştur. Karşı tarafın, site, sayfa, marka veya ürünleri için sosyal medya yönetimi ile bilinirliğini arttırmak amacıyla destek çıkmaktadır. Bunlardan biriside Nesta ajansıdır. Web sitelerine https://nestacreative.com/sosyal-medya-ajansi/ linki aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Nesta ile paylaşımlarınızda artış, kesintisiz moderasyon işlemleri ve profesyonel reklam hizmetlerine sahip olabilirsiniz. Böylece kullanıcılarınız ile sürekli olarak iletişimde kalabilirsiniz. Ayrıca yapılacak olan tanıtımlar ile sahip olduğunuzdan çok daha fazla ve farklı kitlelere de ulaşabilme imkanınız vardır. Profesyonel sosyal medya girişimleri günümüzde her zaman üzerine düşülmesi gerekilen bir konu haline gelmiştir.

Editör: Pusula Gazetesi