Evde yalnız olduğumuzda veya arkadaşlarımızla kaliteli bir film izlemek istediğimizde imdadımıza yetişen film izle siteleri, bizi birisinin film önermesine gerek kalmadan tercih yapmamızı kolaylaştırmaktadır. O an ki ruh halimize göre seçilecek filmleri bulabilmek için film izle siteleri; dram, romantik, komedi, korku, bilim kurgu veya aksiyon olarak, filmleri kategorilere ayırmıştır. Bu sayede sevdiğimiz veya izlemek istediğimiz tarzda filmlere daha az arama yaparak ulaşabilmekteyiz.

Film izle siteleri filmlerin kalitesini seçebilmekte de bize kolaylık sağlamaktadır. Film afişlerinin yer aldığı bölüme IMDB puanlarını belirterek, filmin izlenme ve beğenilme seviyesini bizlere göstermektedir. Film afişine tıkladıktan sonra filmin fragmanını izleyerek de tercih yapabilmenizi sağlar. Ayrıca filmin afişinin olduğu kutucukta filmin adı, filmin türü, yapım tarihi hakkında da bizlere bilgiler vermektedir. Yeni çıkan filmleri buradan takip edebilme olanağı sağlamaktadır.

Film izle sitelerinin tanıdığı bir başka özellik hatta filmden keyif alabilmek için en önemli özellik Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleridir. Bazı izleyiciler filmi orijinal hali ile alt yazılı izlemeyi tercih ederken, bazı izleyiciler ise Türkçe dublajlı hali ile izlemeyi tercih etmektedir. Çoğu film izle siteleri iki tercihi de ya ayrı afişlerle afişin yukarısında ya da film içerisine girildiğinde alt yazılı veya Türkçe dublaj izle seçenekleri olarak bulundurmaktadır.

HD Film İzle

Kaliteli film diyince akla iki türlü kalite ifadesi gelmektedir. Birincisi filmin yapımının kaliteli olması, ikincisi ise yüksek çözünürlüklü filmler izleyebilmektir. Film izle sitelerinin HD film izle seçenekleri de önemli bir konudur. Açılımı Full High Definition olan HD, Türkçeye yüksek çözünürlüklü yayın olarak çevrilir. Kaliteli görüntü veya yüksek netlikte de diyebiliriz. Sanki sinema salonundaymışız gibi bir kaliteyi evimize getiren HD teknolojisi, sinema da nasıl her şeyi net ve her ince ayrıntısına kadar görüyorsak o kadar gerçekçi bir kaliteyi bizlere sunmaktadır. HD film izle siteleri de evde bu netlikte film izleyebilmemiz için bir aracıdır. İnternet hızınıza göre tercih edebileceğiniz, en düşük çözünürlük seviyesi olarak 144p'den başlatıp, 720p hatta 1080p'ye kadar çıkarabileceğiniz seçenekleri bulunmaktadır. Tam ekran veya sinema modu seçenekleri ile de istediğiniz boyutta filmleri izleyebilirsiniz. Bazı film sitelerinde ekranın enini ve boyunu ayarlayabileceğiniz seçeneklerde bulunmaktadır.

En Son Çıkan Filmler

İstediğimiz tarzda, eski veya yeni çıkan filmleri takip edebilmek için araştırma yapmaya gerek kalmadan, Film izle siteleri en son çıkan filmler kategorisine yer verilmiştir. Bu kategori sayesinde, vizyondan düşen filmlerden anında haberdar olabilir ve çok beklediğiniz o filmi rahatlıkla izleyebilirsiniz. Sonuç olarak, genel bir bakış attığımızda ise, Film izle siteleri sayesinde istediğimiz tür filme rahatlıkla ulaşabilmekte, her yönden kalitesini tespit edebilmekte, yüksek çözünürlüklü olan HD filmler izleyebilmekte ve en son çıkan filmlerden haberdar olabilmekteyiz. Uygun filmlere ulaşmak için http://evrenselfilmlerim.net/ sitesinden yararlanabilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi