Bugün hayvanlara yapılan, yarın bize neler yapılacağından söz eden vatandaşlar, "İnsanlığa aykırı bir davranıştır ve bu bir insanlık olamaz. Sokak hayvanlarına yapılan zulmü kınıyorum ve bunun için halkımızın desteği ile yürüyüş düzenlemesini istiyorum. Sadece sokak hayvanları değil, kuşları avlayan insanlar için bile geçerlidir. Ellerine bir şey geçmediği halde neden halen devam ederler?" diyerek üzüntülerini dile getirdiler.

Bizden biriler

Zonguldak ilinin bu konuda hasiyetlerini ve duyarlı olmalarını isteyen halk, " Gördüklerini görmezden gelmesinler! Zanlıların cüzi bir para cezasıyla kurtulmamasını ve hayvana yapılan her türlü eziyetin kabahat değil, suç sayılmasını istiyoruz. Barınaklar, sokak hayvanlarına yardım etmeliler. Bizler nasıl canlı isek, onlarda birer canlı. Bizden biriler. Onların ağzı var ama dili yok. Herkes kapılarının önüne su kabı ve artan yemeklerini koysa, onlarla dünyamızı paylaşabiliriz " dedi.

Zonguldak dönercileri de sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokak hayvanlarına yardım bekliyor. Artan yemekleri, et ve tavuk dönerleri, yiyeceklerini paylaşıyorlar. Hayvan severliğini dile getiren dönerci," Belirli bir ücret karşılığında askıda yemek bırakılıyor ve tüm Zonguldak halkından yardım bekliyoruz" duyurusunda bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi