Zonguldak Belediyesi ile Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa önemli bir etkinliğe imza attı. Yıllar önce Zonguldak Valilik Binası önünde düzenlenen Sokak basketbol turnuvası yeniden düzenlendi "Takımını kur da gel" sloganı ile başlatılan turnuva 20-26 Eylül tarihleri arasında 3 dalda gerçekleştirilecek. Turnuvada smaç yarışması, 3 sayı yarışması ve takım halinde düzenlenecek.

Zonguldak Valilik Binası meydanında başlayan yarışmalar Büyük Erkekler (2003 ve altı doğumlular) Büyük Kadınlar (2003 ve altı doğumlular) Genç Erkekler (2004-2005-2006 doğumlular) Genç Kadınlar (2004-2005-2006 doğumlular) katıldı. Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara ve takımlara çeşitli ödüller verilecek.
TURNUVANIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Valilik Binası önünde gerçekleştirilen turnuvanın açılışına Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, sporcular ve basketbolseverler katıldı.
Başkan Ömer Selim Alan ve Genclik Spor İl Müdüeü Hakan Yüksel yaptığı açılış konuşmasında tüm takımlara başarı temennisinde bulunarak müsabakaların fair-play içinde geçmesini temenni etti.

YÜKSEL VE ALAN KONUSMA YAPTI

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel,

"Uzun zamandan sonra böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Sporun her yerde yapılacağını göstermek adına birlik ve beraberlik çerçevesinde böyle bir organizasyon düzenlendi. Kazasız belasız bir turnuva olmasını temenni ediyorum. Spora hizmet etmiş tüm büyüklerimizi yad ediyorum ve tüm sporculara başarılar diliyorum." dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise yaptığı konuşmada,

"Geçmişe dönüp baktığımda lise çağlarımda burada bu tür etkinlikler yapılıyordu. 2015 sonrasında böyle bir etkinlik görmemiştik. Böyle bir organizasyonun yapılmasının iyi olacağı kanaatine vardık. Pandemi nedeniyle bu tür etkinliklere hasret kaldık. Göreve geldiğimiz günden beri bu tür faaliyetler i yapmaya çalışıyoruz emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yıllarca Zonguldak'ta basketbola yön vermiş hocalarimizi da burada görüyoruz. İnşallah Zonguldak basketbolun adını her yerde duyurur. Boks şampiyonası da Zonguldak'ta yapılıyor. Müdürümüzü takdir ediyorum. 1000 kişiyi ağırlamak kolay değil. Pazar günü sona erecek olan Boks Şampiyonası'na herkesi davet ediyoruz ve bu tür etkinliklerin artacağını söylüyoruz. Katılan tüm kardeşlerimize canı gönülden başarılar diliyorum." İfadelerine yer verdi.