Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti Genel Başkanı sıfatıyla başkanlığını yapacağı MKYK dışında kalması büyük yankı yarattı.

Özbakır'ın olası kabine değişikliğinde bakan olacağını hayal edenler, MKYK dışında kalmasının şokunu atlatabilmek için "Disiplin Kurulu Özbakır'a emanet edildi" yalanına sarıldılar.

Oysa Özbakır'ın MKYK dışında kalması bir mesajdır. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbakır'ı başkanlık yapacağı kurula almamıştır.

"Ben MKYK'dayım. Yeniden adayım" diyen Hüseyin Özbakır, hayatının şokunu yaşamıştır. Olan bitenin anlamış şudur: "Zonguldak'taki sıkıntılar Beştepe'ye ulaşmış, Reis gereği yapılmıştır."

Öüe yandan, kongre sonrası Özbakır'ın tebrik edildiği şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Özbakır'ın Zonguldak delegesinin yanına getirildiği ve fotoğraf çekildiği belirtiliyor.

Pusula'nın görüştüğü delegeler "Ne tebriği. Attan düşüp eşeğe binmiş birini niye tebrik edelim. Biz hep bir aradaydık. Özbakır bizim yanımıza geldi. Tebrik eden de olmadı" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi