İşte size altın değerinde tavsiyeler:

Öncelikle bilmelisiniz ki hata yapmak insanlara mahsustur. Herkes hata yapabilir, yapmalıdır da. Bu aslında bir şeyler yapmayı denediğinizi, çaba içerisinde olduğunuzu gösterir. Esas önemli olan hatalardan ders çıkarabilmek ve bu hataları telafi edebilmektir. Çünkü bazen bu hatalarımız sebebiyle asla istemediğimiz bir şey olur ve sevdiklerimizi üzeriz. Yanlışlarımızı çözüp hatalarımızı telafi ederken ilk yapmamız gereken şey özür dilemektir. Özür dilemek sizi karşınızdaki insanın gözünde küçültmez. Aksine sorumluluk aldığınızı, pişman olduğunuzu ve olgun davrandığınızı düşündürür.

Özür dilemek sevdiklerinizi önemsediğinizi göstermenin bir diğer yoludur. Uzlaşmacı olduğunuzu, hiçbir haklılığın ya da haksızlığın onun mutluluğundan daha önemli olmadığını düşündüğünüzü ifade eder. Karşınızdaki kişiyi anladığınızı ve aranızdaki sorunları çözüme ulaştırmak istediğinizi gösterir. Özür dilemenin de kendi içinde bazı incelikleri vardır tabii ki. Karşınızdaki kişi sadece laf olsun diye yani öylesine özür dilediğinizi düşünmemeli, samimiyetinize inanmalıdır.

Peki sizce nasıl özür dilemeli?

Özür dilemenin üç büyük yardımcısı vardır: davranışlar, kelimeler ve sürprizler. Sevdiğiniz bir kişinin hele ki sevgilinizin kalbini geri kazanmak istiyorsanız;

  • İlk kural, kalbini kırmanıza sebep olan hatayı bir daha tekrarlamamanız gerekiyor. Aksi halde inandırıcılığınızı kaybedebilir ve karşınızdaki kişinin size güvenmemesine sebep olabilirsiniz.
  • Daha önce benzer kırgınlıkları yaşadıysanız ve hala aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsanız işiniz çok daha zor olacaktır.
  • Samimiyetinizi hissettirmeniz elzemdir.
  • Kelimeler ise kalbini kırdığınız kişinin hislerini anladığınızı ifade etmeniz ve sorunlarınızı çözerken kendinize net bir şekilde ortaya koyabilmeniz açısından çok önemlidir. Pişmanlığınızı ve sevginizi sözcükler ile ifade etmelisiniz. Duyma duyusu kalbi etkileyen en önemli duyulardandır çünkü.
  • Bir diğer yardımcı ise sürprizlerdir. Bir diğer deyişle özür hediyesi. Bu hediyeler karşınızdakine kendinizi affettirmek için değildir. Onu üzdüğünüz zamanı telafi edebilecek mutluluğu vermek içindir.

Peki özür dilerken hangi çiçekler tercih edilmeli?

Sevgilinizden özür dilerken tercih etmeniz gereken bazı çiçekler vardır. Bunlardan ilki beyaz güllerdir. Beyaz güller sayesinde aslında hislerinizin ne kadar saf ve temiz olduğunu dile getirirken aynı zamanda onun gözünüzde ne kadar duru olduğunu da ifade edebilirsiniz. Bir diğer çiçek ise papatyadır. Rengarenk gerberalar ya da papatyalar sevgilinize ne kadar üzgün olduğunuzu ifade etmekte yardımcı olabilir. Eğer tartışmanız çok şiddetli ise farklı renklerdeki çiçekleri bir arada kullanmak yerine tek renk bir buket tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte özel tasarım minyatür Bahçeler ve teraryumlar da özür çiçeği olarak tercih edilebilir.

Sevgilinize gönderebileceğiniz özür dileme çiçekleri arasında saksı ya da salon bitkileri olarak ifade edebileceğimiz orkideler, barış çiçeği olarak bilinen özel tür zambaklar, antoryumlar ve guzmanialar da vardır.

Tüm bu çiçeklerin yanı sıra, sevgilinizin en sevdiği çiçekler ile hazırlanmış bir buketi de tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz çiçek ne olursa olsun yanında bir kart notu da göndermeyi unutmayın. Kart notuna kalbinizdeki en derin hislerinizi aktarın ve mutlaka özür dilediğinizi dile getirin.

Kaynak: Cicek.com

Editör: Pusula Gazetesi