Gençlerin spor yapmaları ve spor aracılığı ile kaynaşmaları amacıyla Zonguldak İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Zonguldak Gençlik Merkezi ortaklığı ile gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitleri Anısına Camiler Arası Yaz Kur'an Kursu Futbol Turnuvası finali Fener Sentetik Saha'da gerçekleştirildi. Turnuvanın final müsabakasını Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Gençlik Merkezi Müdürü Hamza Gök, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı ve çok sayıda futbolsever izledi.

16 takımın katıldığı 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenen Camilerarası Yaz Kur'an Kursu futbol turnuvasında üçüncülük-dördüncülük ve final karşılaşması oynandı.

16 takım arasında son 4'e kalan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Baştarla Camii, Yeni Mahalle Arafat Camii ve Şentepe takımlarının yarı final müsabakaları nefesleri kesti. Anadolu İHL ve Baştarla Camii arasında üçüncülük maçı, Yeni Mahalle Arafat Camii ve Şentepe Camii arasında ise final maçı oynandı.

ŞAMPİYON ŞENTEPE CAMİİ OLDU

Turnuvada Şampiyon Şentepe Camii, turnuva ikincisi Yenimahalle Arafat Camii, turnuva üçüncüsü Anadolu İmam Hatip Lisesi (Hafızlık) oldu. Turnuvada gol kralı Baştarla Camii'den Yusuf Koçaklı olurken turnuvanın Fair Play ödülünü Çalca Camii kazandı. Ayrıca turnuvaya katılan tüm camilere ve hocalarına plaket takdim edildi. Turnuvaya Zonguldak İl merkezine bağlı 16 camide Kur'an öğrenen ve gençlik merkezi üyesi olan 160 genç katıldı. Şampiyonluğu kazanan ve dereceye giren tüm takımların sevinçleri görülmeye değerdi.

Editör: Pusula Gazetesi