Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal'ın, "AK Parti'ye destek veren alçaklardan hesabını soracağım" sözlerine cevap verdi. Merkez İlçe Başkanı Çağlayan, CHP'li Şanal'ın seçmene hakaret ettiğini belirterek, Zonguldaklılardan özür dilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Çağlayan, Şanal'ın belediyenin altını oyduğunu, son dönemde seçimi kaybedeceğini anlamasından dolayı hatalar yaptığına dikkat çekerek, "Biz daha önceki açıklamalarımızda Şanal'ın CHP'li belediyeyi sabote ettiğini, altını oyduğunu söylemiştik. Şanal, son dönemde yaptığı açıklamalar ile bu söylemlerimizi aslında teyit etmiştir. Kendileri belediyeyi başarısız gösterebilmek için elinden gelen her şeyi yapmış, belediye personelleri ile kavga etmiş, belediye personelini birbirine düşürmüş, müdürlükleri ikiye bölmüş ve iş üretemez hale getirmiştir" ifadelerini kullandı.

"TEREDDÜT DAĞLARI KENDİSİNİ SARMIŞ"

Çağlayan, şunları söyledi:

"Sayın Şanal katıldığı bir televizyon programında Zonguldaklı seçmene 'alçak' dedi. 'AK Parti'ye destek veren alçaklardan hesabını soracağım' demiş kendileri. Hiçbir adaya, seçmene 'alçak' demek yakışmaz. Ekrandan parmak sallayarak tehdit etmek yakışmaz. Sayın Şanal'ın tüm seçmenlerden özür dilemesi gerekiyor. Bir de merak ettiğimiz konu, bu arkadaşımızı hiç kimse uyarmadı mı? Anlaşılan o ki, tereddüt dağları kendisini sarmış. Art arda hatalar yapıyor. Birilerinin Sayın Şanal'ı uyarması gerekiyor. Belediye meclis üyesi adayları, bu arkadaşımızı uyarmıyor mu? Kendisini aklıselim olmaya davet etmiyor mu? Biz bunları merak ediyoruz."

"MUSLUKTAN ÇAMUR AKITMIŞLARDI"

"Şenol Şanal'ın şu ana kadar derdi hizmet etmek değil, iş üretmek değil. Anlaşılan o ki, kendisi, belediyeden ve Zonguldak'tan öç alma peşinde. Biz daha önceki açıklamalarımızda Şanal'ın CHP'li belediyeyi sabote ettiğini, altını oyduğunu söylemiştik. Şanal son dönemde yaptığı açıklamalar ile bu söylemlerimizi aslında teyit etmiştir. Kendileri belediyeyi başarısız gösterebilmek için elinden gelen her şeyi yapmış, belediye personelleri ile kavga etmiş, belediye personelini birbirine düşürmüş, müdürlükleri ikiye bölmüş ve iş üretemez hale getirmiştir. Son tabloda aslında bu daha net görülüyor. Çünkü kendisi böyle yaparak, kendi yolunu açmış, kendi adaylığının önünü açmıştır. Başarısız bir belediye olursa, kendi aday olabileceğini düşünerek, bu şekilde davrandığını görüyoruz. Seçmene 'alçak' deyip Zonguldak'tan öç alma yoluna gideceğine iş üretecek projeler ile halkın karşısına çıkması daha faydalı olacaktır. Çünkü kendi döneminde Su İşleri Müdürlüğü'nün başında olduğu döneme şüphe ile bakıyoruz. Çünkü zaman zaman Zonguldak'taki musluklardan çamur akmıştı. Çamur akıtmışlardı. Demek ki, o zamanlardan bugünleri hesap etmiş olmalılar. 'Daha iyi suyu nasıl verebiliriz, nasıl çamur akıtmayız?' bunun derdine düşsünler."

"BELEDİYE PERSONELİNE MOBBİNG UYGULUYOR"

"Bizim gördüğümüz şudur: Milleti tehdit ederek, seçmene 'alçak' diyerek, bu iş olmaz. Sayın Şanal'ın 'hasbi' davranması gerekiyordu, ancak kendisi 'hasbi' değil, 'hesabi' davranmış. Bu hesapla birlikte şu anda AK Parti'yi tercih edecek olan seçmene 'alçak' diyor, tehdit ediyor, baskı altına almaya çalışıyor ve belediye personeline mobbing uygulayarak, korkutarak sindirebileceğini düşünüyor. Bu böyle olmaz. Bu sosyal demokrat kişiliğine de yakışmaz. Bu CHP kimliğine de yakışmaz. Kendisinin bir an önce seçmenden, hemşehrilerimizden özür dilemesi gerekiyor."

Editör: Pusula Gazetesi