Kozlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından vatanın geleceği ve bağımsızlığı için hayatlarını feda eden şehit aileleri ile gaziler, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" kapsamında "2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti" olan ve Kurtuluş Savaşı'nda en fazla şehit veren vilayetlerden, manevi değerleri ve sancak merkezi kimliği ile tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip Kastamonu'ya ve Karabük'ün Safranbolu ilçesine bugün sabahı sonrası Aziziye Camisi önünden dualarla uğurlandı.

Şehit aileleri ve gazileri uğurlamaya; Kaymakam Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Recep Başar, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatma Özdoğan, İlçe Özel İdare Müdürü Nursel Gülerler, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gümüş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergin Gök katıldı.

Kaymakam Ahmet Karakaya, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, "Kozlu Kaymakamlığı olarak her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin hizmetindeyiz. Daha önce Çanakkale ilimize uğurladığımız şehit ailelerimizi ve gazilerimizi, Kastamonu vilayetine yolculuyoruz. Hayırlı yolculuklar ve güzel bir kültürel gezi olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi