Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında zimmet suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Kilimli eski Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’in, kararı bir üst mahkemeye taşıyarak, itiraz edeceği öğrenildi. Basına, “Devlet memuruyum. Konuşmam yakışık olmaz. Yargı kararına saygı duyuyorum” diyerek konuşmak istemeyen Özdemir’in yakın çevresine, “Bu kadarını beklemiyordum. İnsanların hataları varsa, elbet cezalandırılmalı. Daha geçerli sebeplerimle üst mahkemeye gideceğim” dediği öğrenildi.

Kararın kesinleşmesi halinde Atatürk Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Seçkin Özdemir'in memuriyet hayatı sona erecek. Bu ceza nedeniyle belediye başkanlığına yeniden aday olamayacak olan Özdemir'in yine yakın çevresine, “Buradan ceza alacağımızı zannetmiyorum. Bu kararın bozulacağını umut ediyorum. Ama karar bozulsa da, bozulmasa da siyasette yokum. Vuruldum, ölümden döndüm. Dünyaya, hayata başka bakıyorum” dediği belirtildi.

Kararın ardından çok sayıda destek telefonu aldığı öğrenilen Özdemir’in bazı isimlerin ihanetine uğradığını ifade ettiği öğrenildi. Zimmet suçlamalarını kabul etmeyerek sitemkar konuşan Özdemir’in kendisinin de bilmeden hatalar yapmış olabileceğini ifade ederek, “Yaşanan bunca şeyden sonra gerçek dostlarımı ve gerçek düşmanlarımı daha iyi tanıdım. Bu işi kan davasına çevirdiler. Doğru şeyler yapmaya çalıştık. Kıymetini bilenlerden Allah razı olsun. Her şey olacağına varır. Bu karar, benim moralimi bozmaz” dediği öğrenildi.

Aynı davada yargılanan Can Eliyazıcı ve Ramazan Gümüşok'a ise, 2 yıl bir ay ceza verildi. İşadamı Erdoğan Demir de, “suç delillerini gizlemek” nedeniyle suçlandığı bu davadan beraat etti. 2010 yılında Seçkin Özdemir'in AK Parti'den Kilimli Belediye Başkanı olduğu dönemde yaşanan ve kamuoyunda “hurda hırsızlığı” olarak bilinen dava, 6 yıldır sürüyordu. Belediyeye ait hurdaların satışı nedeniyle patlak veren skandal, kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

Kilimli eski Belediye Başkanı Doktor Seçkin Özdemir, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı...


Seçkin Özdemir halen Atatürk Devlet Hastanesi ek binada Başhekim yardımcısı olarak görev yapıyor.


Editör: Pusula Gazetesi