FETÖ mağduru olduğunu ve bununla gurur duyduğunu iddia eden Erdoğan Demir'i gazetesinin arşivleri yalanladı

'Sayın Gülen Hocaefendi'nin ellerinden 18 sene önce öptüm'

Erdoğan Demir'i, kendi gazetesinin arşivleri yalanladı. Demir, 2012 yılının Kasım ayında şunları söylemiş: "Sayın Fetullah Gülen Hocaefendi'nin ellerinden 18 sene önce öptüm. Saygı duydum. Aynı saygıyı duymaya da devam ediyorum. Türkçe Olimpiyatları'na sponsor oldum. Olmaya da devam edeceğim."

Erdoğan Demir, 2012 Kasım'ında şöyle demiş: "Soğuksu'daki, Sayın Fetullah Gülen'in yurdundan bahsetmişsiniz. Doğrudur. 15-16 sene önce yurdun yapımına katkım olmuştur. Dozerlerim, kepçelerim bu yurdun inşaatında çalışmıştır. Yurdun yapımına hatırı sayılı katkım bulunmuştur.

Şimdi söyle diyor: "Ben 'İndra Gandi Cemaati' ifadesini 4 yıl önce kullandım. Yani toplam 20 yıllık bir süreden bahsediliyor. 20 yıl önce benim el arabam bile yoktu ki, nereden iş makinem olsun?"

"Ben, Fetullah Gülen'i hiç görmedim, hiç konuşmadım, elini de öpmedim. Hiç ABD'ye de gitmedim. Onu, ABD'ye gidip elini öpenler düşünsün" diyen Erdoğan Demir'i, hem de kendi gazetesinin arşivi yalanladı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mağduru olduğunu ve bununla gurur duyduğunu iddia eden

Erdoğan Demir, 2012 yılının Kasım ayında ailesinin sahibi olduğu Yeni Adım Gazetesi'ne şu açıklamayı yapmış:

"Cemaatlerden anlamam. Yasal olan her şeye saygı duyarım. Soğuksu'daki, Sayın Fetullah Gülen'in yurdundan bahsetmişsiniz. Doğrudur. 15-16 sene önce yurdun yapımına katkım olmuştur. Dozerlerim, kepçelerim bu yurdun inşaatında çalışmıştır. Yurdun yapımına hatırı sayılı katkım bulunmuştur. Yurt için elimden gelen yardımlar, anamın ak sütü gibi helal olsun. Türkçe Olimpiyatları'ndan bahsediyorsunuz. Gizli-saklı hiçbir şey yapmadım. Sponsor oldum. Olmaya da devam edeceğim. Bana ihtiyaçları oldukça yardım etmeye de devam edeceğim. Ben Sayın Fetullah Gülen Hocaefendi'nin ellerinden, 18 sene önce öptüm. Saygı duydum. Aynı saygıyı duymaya da devam ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti için, insanlık için, vatan için hayırlı işler yapmıştır. İnandığım için bu yardımları yaptım, yapmayı da sürdüreceğim. Ben başkaları gibi döneklik, liboşluk yapmam. Menfaatler için el öpmem. Sadece saygı duyduğum insanların, hayırlı büyüklerin ellerinden öperim. Bilmem anlatabildim mi?"

Editör: Pusula Gazetesi