Zonguldak'ta, FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan eski İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak'ın yargılandığı davada savcı 'silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

3 kez ağırlaştırılmış müebbetle 7 yıl 6 aydan, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle tutuksuz yargılanan Metin Seyfi Sazak'ın davasına Zonguldak 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Savcılık makamı mütalaasını sunduğu mahkemede Metin Seyfi Sazak'ın 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve terör örgütüne finansman sağlamak' suçlarından beraatini istedi.

Savcı, Metin Seyfi Sazak'ın 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden bir gün önce Zonguldak'a gelmesini ve burada FETÖ sanığı olan eski Özel Kalem Müdürü Saadettin Tospatlıoğlu ile buluşmasının ise hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirterek Metin Seyfi Sazak'ın 'silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme sanıkların ve avukatlarının savunmalarını yapmaları için ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi