Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Umut Başoğlu'nun milletvekili adayı olması sebebiyle boşalan il Başkanlığı koltuğu henüz boş duruyor. Genel Merkez'den haber bekleyen adaylar Hakkı Güney ile Fırat Birkan, yapılan seçimde 14'er oy almışlardı.

Güney, performansına göre kendisinin daha çok oy alması gerektiğini savunurken Birkan ise seçime odaklandıklarını belirterek "Savaş baltalarımızı toprağa gömdük" dedi.

İl Başkanlığı'na şu an vekaleten yönetim kurulu üyesi Hakkı Güney bakıyor. Geçtiğimiz günlerde toplanan 28 kişilik İl Yönetim Kurulu, il başkanlığı için bir seçim gerçekleştirdi. Başkanlığa; Hakkı Güney ile Fırat Birkan aday oldu. 28 kişilik yönetimden oylama sonucunda Güney'e 14, Birkan'a 14 oy çıktı. Yeniden oylama yapmayan yönetim, sonuçları Genel Merkez'e gönderdi.

GÜNEY: "PERFORMANSIMA GÖRE BENİM DAHA ÇOK OY ALMAM GEREKİYORDU"

Genel Merkezden haber beklediklerini belirten Hakkı Güney "Genel Merkez belirli kriterlere bakıyor. Neden bu kadar gecikme oldu bilmiyorum. Ben Muharrem İnce mitingi ve seçim çalışmaları için uğraştım. Yönetim içinde bir çalışma yapamadım. Oylar eşit çıktı. Ancak performansıma göre benim daha çok oy almam gerekiyordu" dedi.

BİRKAN: "SEÇİM ÇALIŞMALARININ OLUMLU OLMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Diğer aday Fırat Birkan ise şu an il başkanlığına değil seçim çalışmalarına odaklandıklarını belirterek "Biz Zonguldak'ta seçim çalışmalarının olumlu olması için uğraşıyoruz. İyi sonuç çıkarmak için uğraşıyoruz. Biz savaş baltalarını toprağa gömdük. İl Başkanına Genel Merkez karar verecek" dedi.

ÖZEL HABER: Öznur GÜNEŞ

Editör: Pusula Gazetesi