Payıma düşen toprak parçası
Senin de payına düşer
Ayrılık gayrılık yok
Ölüm nefesinde nasıl olsa
Amma henüz vakit erken
Daha gün
Karşı apartmanın balkonunda
Dur bakalım hele
Ben salata satayım
Şair Leyla Sokağı'nda
Sen gene koş
Bez fabrikasındaki
Tezgahının başına
Ölüm içimde
Ölüm dışımda
Ölüm talihsiz aşımda
Ölüm kuru başımda
Teselli benim gözyaşımda
Rüştü Onur
.........
Rüştü Onur 3 Ağustos 1920 günü Devrek'te dünyaya geldi. Babası köy öğretmeni Mehmet Emin Bey, annesi Fikriye Hanım'dır. İlk öğrenimini 1933 yılında Devrek'te tamamlayıp,Kastamonu'da başladığı orta öğrenimini Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinde sürdürdü.
Yakalandığı verem nedeniyle, ara verdiği öğrenimine bir daha geri dönemedi. Ereğli Kömür İşletmelerinde memur olarak çalışmaya başladı. Hastalığı şiddetlenince 1941-1942 yıllarını iş ve hastane arasında geçirdi. Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinden Edebiyat öğretmeni olan Behçet Necatigil ve yakın arkadaşı şair Muzaffer Tayyip Uslu'nun desteğiyle Zonguldak'ta çıkan dergi ve gazetelerde şiirlerini yayınladı.
İstanbul Heybeliada Senatoryumunda bir süre tedavi gördüğü halde sağlığına kavuşamayan Rüştü Onur, Beşiktaş Şair Leyla Sokaktaki evinde, henüz 22 yaşındayken, 2 Aralık 1942 günü yaşamını yitirdi. Cenazesi Ortaköy Mezarlığına defnedildi. Salah Birsel şairin ölümünden sonra, 1956 yılında şiir ve yazılarını "RÜŞTÜ ONUR" adlı bir kitapta topladı.