Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Perşembe Beldesinde sahur vakti elektik sayacı yanan aile sabaha kadar EnerjiSa'dan muhatap bulamadı.

Olay Beldeye bağlı Keçecioğlu Mahallesinde Amir Keçeci'ye ait evde meydana geldi. Gece 03.00 sıralarında sahura kalkan Keçeci ailesi evde duman ve koku fark etti. Evin içinde bulunan elektrik sayacın yandığını gören aile hemen Çaycuma'da ikamet eden oğlundan yardım istedi.

Elektrik arıza ihbar hattı olan 186'yı arayan ailenin oğlu Tugay Keçeci'ye o saatte yapacak bir şey olmadığını sabah mesaisini beklemesi gerektiği söylendi. Ardından Çaycuma ve Perşembe Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Ancak EnerjiSa'dan izin almadan sayaca müdahale edemeyen itfaiyeciler ekipler gelmeyince ayrıldı.

Olası bir yangına karşı sabaha kadar uyumayan ailenin evine sabah 8.30'da farklı zamanlarda gelen iki ekip tutanak tutarak evden ayrıldı. Ailenin iddiasına göre ekipler, herhangi bir elektrikçinin sayacı düzelttikten sonra yenileme işleminin kendileri tarafından yapılacağını söyledi.

İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyleyen Tugay Keçeci; "Olayı haber aldığım 03.00'den sabaha kadar EnerjiSa'dan hiç bir müdahalede bulunulmadı. Gelen itfaiye ekipleri de kuruma ihbarda bulundu. Onu bile dikkate almadılar. Kurumda gece vardiyalarının olmadığını öğrendim. Duman kokusundan eve zor giriliyor. Evde 98 yaşında babaannem, annem ve babam yaşıyor. Bu yaşlı insanlara sahur vakti bir şey olsa idi hesabını kim verecekti" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi