Zonguldak'ın sorunları bakımında düşüncelerini aktaran Ahmet Demirci:

"ZONGULDAK'TAN GİTSİNLER"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci 2016'nın Aralık ayında başlanan eğitim seminerleri hakkında bilgi verirken, basın mensuplarına Zonguldak'ın gündemi ve Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun son durumu hakkında da düşüncelerini aktardı. Demirci; "Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Başkanlarımıza, Sayın Valimize, İl Emniyet Müdürümüze, bu şehirde yaşayan tüm insanlarımıza Zonguldak'a sahip çıkmaları açısından tekrar çağrıda bulunuyorum. Zonguldak'ımıza sahip çıkalım. Eğer Zonguldak'ta yaşayıp Zonguldak'a sahip çıkmayanlar Zonguldak'ımızdan gitsinler, kendi illerinde, kendi memleketlerinde yaşasınlar" dedi.

"1000 KİŞİYE EĞİTİM VERİYORUZ"

GMİS tarafından madencilere verilen eğitim seminerleri hakkında bilgiler veren Demirci; "2016 Aralık ayında eğitim seminerlerimize başladık. 7 şubemize seminerler veriyoruz. Bu sendika tarihinde en büyük katılımlı olan bir seminerimiz. Tam 1000 kişiye yakın arkadaşımıza, işçi kardeşimize, temsilcimize, delegemize, tabanda çalışan kardeşlerimize eğitim veriyoruz. Hatta bugün Armutçuk şubemizin semineri var. Haftaya Amasra şubemizin semineri ile final yapmış olacağız. Gönül ister ki tüm çalışanlarımıza seminerler verelim. Maddi gücümüz, zamanımız yettiği sürece bu eğitim seminerlerimizi yapmaya çalışacağız. SGK'da ki sorunları, ülke gündemi, TTK sorunları ve beklentilerimizin konuşulduğu çok güzel eğitimler oluyor. İnşallah bunun devamı da gelir" dedi.

"ZONGULDAK KAN KAYBEDİYOR"

Zonguldak' her yönden kan kaybettiğini belirten Demirci; "Benim her zaman söylediğim gibi biz sadece şehri yönetenlerden değil, bu şehirde yaşayan tüm insanlarımızı göreve davet ediyorum. Çünkü Zonguldak'ımız hakikaten yok olmak üzere. Tarihimizin en güzel şehirlerinden bir tanesi, 70 yılların en şaşalı ili, Türkiye'nin İstanbul'u denilen ilimiz her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor maalesef. Onun için ben şehrimizi yönetenlere, şehrimizde yaşayanlar, emeği ile mücadele edenler, bu şehrin ekmeğini yiyenler bu şehre hizmet etmek mecburiyetindedir. Onun için Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Başkanlarımıza, Sayın Valimize, İl Emniyet Müdürümüze, bu şehirde yaşayan tüm insanlarımıza Zonguldak'a sahip çıkmaları açısından tekrar çağrıda bulunuyorum. Zonguldak'ımıza sahip çıkalım. Eğer Zonguldak'ta yaşayıp Zonguldak'a sahip çıkmıyorsalar Zonguldak'ımızdan gitsinler, kendi illerinde, kendi memleketlerinde yaşasın. Zonguldak'ımıza hizmet edelim, Zonguldak'ımızı kalkındıralım. Zonguldak'ımızda şuanda TTK'dan başka istihdam alanı yok. Filyos Projesinin temeli atıldı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun ama buradaki proje bugün temel atıldı, yarın iş verecek bir proje değil. Buranın en az 10 yılı var. Fabrikalar kurulacak, liman yapılacak. Önümüzde uzun bir süreç var. Bunun için tek ekmek kapımız TTK var. Biz bunları Sayın Başbakanımıza anlattık. "Bir araştıralım, işçi alabilecek kapasitesi varsa yardımcı olurum" dedi. Bizlerde sendikacı olarak bu zararın nasıl aşağıya düşürülebileceği konusunda ne gerekiyorsa bizlerde bazı şeylerden feragat etmeye hazırız. Bizde sendika olarak bazı haklarımızdan feragat edeceğiz. Ben yeniden diyorum ki milletvekillerimizle, İl başkanlarımızla şehri yönetenlerle bunları bakanlarımız aracılığıyla Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza anlatarak bir an önce TTK'ya işçi aldırmak için elimizden geleni yapalım diyorum" diye konuştu.

"ÖZBAKIR'A TEKRAR SÖYLÜYORUM"

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır'ı Ankara ile temaslarda köprü görevini iyi yapamaması konusunda eleştiren Demirci; "Enerji bakanımıza maalesef sadece buraya ocağa geldiği zaman işçi açığını anlatabilme fırsatımız olmuştu. Ama ondan sonra maalesef kendisine ulaşma fırsatımız olamadı. Tabi ki bizler burada ulaşamayabiliriz ama Sayın Vekillerimizin mecliste olsun, diğer yerlerde olsun Sayın Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza hatta Cumhurbaşkanımıza ulaşma imkanlarımız olabilir. Biz AK Parti Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile daha samimi, geçmişten gelen bir dostluğu olduğu için sorunların çözümü noktasında daha fazla iş düşüyor. Onun için ben Sayın vekilimiz Özbakır'a tekrar söylüyorum. Bizleri biran önce Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştürsün. Bizler dosyalarımızı danışmanı Yalçın Topçu Bey'e ulaştırdık. Kendisi bizzat okuma fırsatını buldu, bizlere yardımcı olacaklarını söyledi. Burada Sayın vekillerimize, bilhassa Özbakır vekilimize daha fazla iş düşüyor. Kendisi bizi biran önce bizleri Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştürürse çok mutlu oluruz" dedi.

"ZONGULDAK HALKI OLARAK KANDIRILDIK"

Zonguldak halkının siyasiler tarafından kandırıldığı ifade eden Demirci; "Geçtiğimiz günlerde bir gazetede "Kandırıldık" başlıklı haber çıkmıştı. O kandırıldık lafı sadece TTK ile ilgili değil ben Zonguldak halkı olarak kandırıldık diyoruz. Çünkü seçimlerden önce başbakanımız geldi bazı vaatler verildi, vekillerimizin bazı söylemleri oldu, vaatleri verildi. "İşçi aldırmak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız" demişlerdi. Şuana kadar ben ciddi bir çalışma olduğunu görmüyorum. Çünkü Sayın Başbakanımız bizi ziyaret ettiğinde, konuyu kendisine aktarırken, Sayın Başbakanımızın TTK'nın sorunları ile alakalı fazla ilgisi olmadığını gördüm. Onun için ben Sayın Başbakanımıza da vekillerimizle beraber konuyu çok güzel anlatalım derim. Kandırıldık lafı oradan geliyor. Sayın vekillerimizle birlikte ocaklarımızı, şubelerimi gezdik. İşçi arkadaşlarımıza işçi alımı konusunda söz verdiler. Bunun için Sayın vekillerimiz vermiş olduğu sözleri yerine getirsinler diyorum. Vekillerimizle beraber bu işin altından kalkacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi