Bu yıl Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 5'nci gerçekleştirilen Safran Çiçeği Hasadı Festivali'ne Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin daveti üzerine Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinden çok sayıda katılım sağlandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Ela Mantarlı Kurt ve yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi üyeleri, eğitimci Nilgün Çelik de festivale katılanlar arasında idi. Safranbolu Safran Çiçeği Hasadı Festivali'nin ilk gününde korteje ve festivalin açılış törenine katıldıklarını ifade eden ADD Başkanı Ela Mantarlı Kurt; " Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Elif Köse ile birlikte Safran çiçeği üzerine sohbet ettik.

Safranbolu'ya bereketli bir hasat dönemi dileyerek, kendilerine ev sahipliginden dolayı teşekkür ederiz. Safranbolu'da yıllardır yetiştirilen Safran çiçeği kentin önemli sembolleri arasında yer alıyor.

Safran, süsengiller familyasından olup sonbaharda çiçek açan, 20-30 santim boyunda, çiğdem cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden çıkarılan bir baharattır.

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde yetiştirilen gıda, sağlık ve giyim sektöründe farklı özellikleri kullanılan Safran çiçeği endemik bir türüdür"dedi.