Saç protezi saçı seyrekleşmiş, tamamen dökülmüş, kemoterapi ve radyoterapi tedavileri sonucunda saç kaybı yaşayan genç veya yaşlı cinsiyeti farkı olmadan herkese uygulabilir. Kullanımı ve bakımı oldukça kolaydır.

Saç Protezi Kadınlar İçin Uygun Mu?

Saç protezi cinsiyet fark etmeksizin herkese uygulanabilen bir yöntemdir.Protez saç kadınlar için idealdir. Boya, topuz, balyaj, röfle, fön ve maşa gibi birçok kuaför hizmetinden faydalanabilir ve dilekleri gibi saçlarına şekil verebilirler.

Saç Protezi Zararlı Mı?

Kronik cilt sağlığı olanlara(egzama vb.) ve küçük yaştaki çocuklara saç protezi önerilmemektedir. Ayrıca kişisel temizliklerine ve hijyen kurallarına önem gösteremeyecek kişilerin de bu uygulamayı yaptırması tavsiye edilmemektedir.Günlük yaşamda birçok dış etkene maruz kalan saçlar doğallığı ve estetik görüntüsünü kaybederler ve rahatsızlığa yol açar.Bu nedenle saçların bakımı oldukça önemlidir. Protez saç ekimi işlemi sırasında kullanılan ürünlerin kalitesiz olması da insan sağlığına olumsuz yönde etki etmektedir. Saç protezi için deneyimli ve uzman merkezlerin tercih edilmesi, oluşabilecek zararların önüne geçmek için bu noktada büyük önem taşımaktadır.

Saç Protenizinin Avantajları Nelerdir?

  • Kaliteli saç protezi kişinin doğal saçı gibi gözükür ve kişinin kendi saçıyla uyum sağlar.
  • Protez saçlar özel yöntemle kişinin derisinden çıkıyormuş gibi tasarlanarak doğal görünmesine yardımcı olur.
  • Terleme veya ıslanma sonucunda protez saç kişinin gerçek saçlarıyla uyumlu şekilde hareket eder ve estetik görüntüsünü kaybetmez.
  • Günümüzde saç protezlerinin kalitesinin artmasınedeniyle bakım süresinin oldukça kısa kısalmıştır. Çok zaman harcamayı gerektirmez.
  • Uzun vadede fiyat avantajı sağlar.
  • Saç protezi kullanan kişiler evde saçlarınınbakımını oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. Gerekli gördükleri takdirde profesyonel destek alabilirler.
  • Protez saçlar,canlı saçlar gibi istenilen şekilde taranabilir ve şekil alabilirler.
  • Kalite saç protezleri uzun süre dökülmeden ve doğallığı kaybetmeden yıllarca kullanılabilirler.
Editör: Pusula Gazetesi