Saç dökülmesi dönem dönem olması gereken bir olaydır. Ömrünü tamamlayan saç telleri dökülür ve yerine yenisi çıkar. Yalnız bazı nedenlerden dolayı saç dökülmesi çok fazla olur ve kellik sorunu görülebilir. Günde 50 ve 100 arasında saç telinin dökülmesi normal kabul edilir. Peki, saç dökülmesi nasıl engellenir? Saç dökülmesi için önceliğiniz beslenme ve vitamin takviyesi olmalıdır. Sitede denenmiş ve uygulanmış kür tariflerini bulabilir ve deneyebilirsiniz. Bitkilerden yarar sağlama isteyen kişilerin ilk adresi olan sitede birçok hastalığa dair bilgi bulunmaktadır.

Saç Dökülmesi Nedenleri

Saç dökülmesi nedenleri arasında yetersiz beslenme, hamilelik, emzirme, bazı ilaçlar, mevsim geçişi, kullanılan şampuan ve su, yoğun stres sayılabilir. Erkeklerde görülen saç dökülmesi testosteron hormonuna bağlı olarak gelişir. Bazı zamanlarda düzensiz saç bakımı da saç dökülmesinin nedenidir.

Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmesi tedavisi için gerekli tetkik ve tahlillerin yapılması gerekir. Vitamin desteği mutlaka alınmalıdır. Özellikle b vitamini ve e vitamini takviye olarak alınmalıdır. Bol su içmek ve saçların daha nemli olmasını sağlar. Sürekli yıkama yanlış bir davranıştır. Sürekli kuaföre gitmek ve ısıya maruz kalmak saçları yıpratır ve döker. Saç dökülmesi çok fazla ise prp ve mezoterapi uygulamalarından sonuç alabilirsiniz. Şampuanınızı değiştirmek bir başka seçenektir. Çoğu zaman vitamin takviyesi ile seç dökülmesi durdurulur ve önlenir.

Saç Dökülmesi Doğal Tedavisi

Saçlar kişinin esteti olarak iyi görünmesini sağlar. Saçlar döküldükçe kişi kendini mutsuz hissedebilir. Peki, saç dökülmesine ne iyi gelir. Saç dökülmesini önlemek için iyi bir şampuan seçmek gerekir. Saç bakım yağları özellikle badem yağı ve Hindistan cevizi yağı masaj yapılarak saça sürülmelidir. Mevsim geçişlerinde saç bakımı ihmal edilmemelidir. Beslenmeye özen gösterilmeli bol sebze meyve tüketilmelidir. Biberiye bitkisini 10 dakika kaynatın, daha sonra süzün. Her gün bu sudan saçlarınıza sürün ve masaj yapın. Biberiye içinde bulunan vitamin ve mineraller ile saç köklerini besler. Siteye girerek hangi sorununuz varsa hangi bitkilerin iyi geleceğini hemen öğrenebilirsiniz. Tamamen doğal yöntemler tavsiye edilir. Dilerseniz hastalık hakkında bilgi edinebilir, dilerseniz sizlere verilen doğal kür tariflerini alabilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi