TTK'da Kilimli İşletme Müdürü olarak görev yaparken ocakta meydana gelen ve maden işçilerinin ölümüyle sonuçlanan göçükte makamından kalkıp kuyu başına gitmediği, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı ve Müessese Müdürü kuyu başında beklerken makamında oturduğu gerekçesiyle görevinden alınan Hüseyin Çınar'a 'maaş kesme cezası verildi. Çınar, görevden alınmasıyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada 'Rüşvet almadığım için görevden alındım' demişti.

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kilimli İşletme Müdürü olarak görev yaparken sosyal medyada 'Memurun konumunu küçük düşürdüğü' gerekçesiyle görevden alınan ve kızağa çekilen Maden Mühendisi Hüseyin Çınar hakkındaki soruşturma tamamlandı. TTK Teftiş Kurulu, Hüseyin Çınar'a sosyal medya hesabından yaptığı 'Rüşvet almadım, görevden alındım' şeklindeki paylaşımlar nedeniyle devlet memurunun konumunu küçük düşürücü hareketler yaptığı gerekçesiyle maaş kesme cezası verdi.

MADENDE GÖÇÜK VARKEN MAKAMINDAN KALKMADIĞI İÇİN GÖREVDEN ALINDI

TTK Kilimli İşletme Müdürü olarak görev yapan Maden Mühendisi Hüseyin Çınar hakkında, maden ocağında meydana gelen ve işçilerin ölümüyle sonuçlanan göçükte makamından kalkıp kuyu başına gitmediği, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı ve Müessese Müdürü kuyu başında beklerken makamında oturduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı. Çınar, soruşturma kapsamında 2018 Eylül ayında görevden alınmış ve sosyal medyadan görevden alınmasıyla ilgili olarak 'Rüşvet almadım, görevden alındım' paylaşımında bulunmuştu. Teftiş Kurulu, TTK Kilimli eski İşletme Müdürü Maden Mühendisi Hüseyin Çınar'a sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle devlet memurunun konumunu küçük düşürücü hareketler yaptığı gerekçesiyle maaş kesme cezası verdi.

isletme-mudurunun-isyani-rusvet-almadim-gorevden-alindim
İşletme Müdürünün isyanı: Rüşvet almadım, görevden alındım

Editör: Pusula Gazetesi