Bu sene 12'ncisi düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Robot Yarışması 9-10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde Sivas'ta yapıldı.

Yarışmada Çaycuma'yı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Kulübü öğrencileri Hüseyin Kalaycıoğlu, Timurhan Kanbak, Zeki Külekçi ile rehber öğretmenler Ozan Çiçen ve Orhan Çakmak temsil etti.

Teması "Endüstri 4.0 Yenilenebilir Enerji Kaynakları", sloganı ise "Ahican Sivas Yollarında" olan yarışmaya; ülkemizin yanı sıra Azerbaycan, Arnavutluk, Meksika, Cezayir, Gürcistan, Romanya, Bosna-Hersek, Kazakistan, Rusya Federasyonu, Lübnan, Ukrayna, Pakistan, İran ve Tunus'tan 4 bin 87 lise ve üniversite öğrencisi 12 kategoride 3 bin 7 robotla katıldı.

Amacı; ülkemizdeki mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin arttırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, analitik ve bilimsel düşünebilen bireyler yetiştirilmesini sağlamak olan yarışmada Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Kulübü; sumo ve çizgi izleyen robot kategorilerinde final gruplarına kalarak önemli bir başarıya imza atmışlardır.

Okul Müdürü Ali Gücük, sektör- okul İşbirliği kapsamında yarışmada sponsor olan ve her konuda desteklerini sunan Gersan Elektrik Tic. ve San. AŞ. Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi