İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında kentte suç örgütüne yönelik operasyon düzenlenmişti.

Belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında örgüt lideri olduğu ileri sürülen Ragıp K.'nın da bulunduğu 23 kişi tutuklanmıştı.
Cumhuriyet Savcılığı, alınan ifadeler ve telefon dinlemeleri kapsamında 568 sayfalık iddianamesini tamamlanmasının ardından, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianame mahkemece kabul edildi. Davanın ilk duruşması bugün başladı.

ŞÜPHELİLER HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Şüpheliler, 'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak', 'kumar oynatmak', 'ihaleye fesat karıştırmak', 'haraç almak', 'tehdit', 'silahla yaralama', 'yağma', 'nitelikli dolandırıcılık', '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından hakim karşısına çıktı.

Öte yandan, Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar ve eski Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap hakim karşına çıkacak.
Dün sabah saatlerinde başlayan mahkeme gün boyu devam etti.

"BEN ÖRGÜT LİDERİ DEĞİLİM"

Örgüt lideri olduğu ileri sürülen Ragıp K., hakim karşısında hiçbir suçlamayı kabul etmeyerek şu savunmayı yaptı; "Ben örgüt lideri değilim. Bir örgüte de üye değilim. Olayla ilgili tapeler elinizde mevcut. Ben kimseye talimat vermedim, ismi geçen şahıslarla bir irtibatım olmadı. Sadece Yavuz Beşikli'yi tanıyorum, o da eski arkadaşım. Bu kişilerden ne para talebim oldu ne de başka bir şey. Bu iddiaların muhatabı ben nasıl oldum, bilmiyorum. Olayla ilgili uzaktan yakından ilgim yok. Mustafa Varlık'a ben 150 bin lira verdim. Sonradan 60 bin lira daha verdim. Bana burayı korkarak verdiyse niye kapattı o zaman. Burayı yağmaladıysam bu kadar parayı niye verdim? Şahsın bütün vergi ve SSK borçlarını ödedim, hatta ceza borçlarını bile ödedim. Timur Kundakçı benim adamım değil, Mustafa Varlık'ın adamıdır. Benim talimatım 'Dükkanımda kavga etmeyin' şeklinde olmuştur. Dükkanımda kavga istemiyordum, kavga olan yere müşteri gelmez. Varlık kendisi dükkan için 650 bin lira istedi. Buraya nasıl 650 bin lira fiyat biçti anlamadım."

23'ü tutuklu ve çok sayıda sanığın bulunduğu davanın ilk duruşmasının 3 gün süreceği öğrenildi.

ragip-k-ve-cetesinin-568-sayfalik-iddianamesi-kabul-edildi
Ragıp K. ve çetesinin 568 sayfalık iddianamesi kabul edildi

Editör: Pusula Gazetesi