Amcası Zihni Yavuzyılmaz'ın kızı Diş Hekimi Özlem Yavuzyılmaz Sökmen'i 23 bin lira maaşla danışman olarak çalıştırdığı CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat’a atılan bir maille ortaya çıktı. Pulat durumu hemen CHP Genel Merkezi’ne bildirdi. 
CHP Genel Merkez’i, İl başkanı Murat Pulat’ı arayarak konunun en ince detayına kadar araştırılmasını istedi. Murat Pulat, Diş Hekimi Özlem Yavuzyılmaz Sökmen'in Zonguldak’ta muayenesi bulunduğunu tespit etti. Durumu Genel Merkeze bildirdi.
Genel Merkez, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı Diş Hekimi Özlem Yavuzyılmaz Sökmen'in danışmanlık görevine son vermesi konusunda uyardı. Yavuzyılmaz, kuzenini apar topar işten çıkarttı. Film bundan sonra koptu. 
Aylık 23 bin liralık bir geliş kaybına uğrayan Yavuzyılmaz ailesi ilk etapta sessiz kaldı. Ancak, Genel Merkez’de işi duyan birileri olayın Zonguldak basınına yansımasını istedi. Ve partinin ağır topları devreye girdi. 
Ünlü istihbaratçı Mahir Kaynak, “Bir olay olduğunda, olayın failini bulmak istiyorsanız; olayın sonucunun kime yaradığına bakın. Bu olay kimin işine yarar? Bunu bilirseniz, bu işi kimin yaptığını da bilirsiniz” diyordu. 
Biz de olaya öyle baktık. Herkes en kolay olanını seçti. Avukat Merve Kır, milletvekili aday adayıydı. ‘Bu iş Merve Kır’a yarar’ diye düşündü. Oysa CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş birden adaylık başvurusu yaptı ve “Birinci sıradan adayım” dedi. 
Şimdi parçaları birleştirince, CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat ile CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş potaya girdi. Operasyon, Deniz Yavuzyılmaz’ı devre dışı bırakma operasyonuydu. Ama malzemeyi Deniz Yavuzyılmaz verdi. 
Deniz Yavuzyılmaz kendisine önce şu soruyu sormalı: 23 bin lira için değer miydi?
Sonra amcası Zihni Yavuzyılmaz'ın kızı Diş Hekimi Özlem Yavuzyılmaz Sökmen'i neden danışman yapma gereği duydu, onu açıklamalı!
Sonra, Diş Hekimi Özlem Yavuzyılmaz Sökmen gerçekte danışman mıydı?
Yoksa Deniz Yavuzyılmaz’ın danışmanlığını Ereğli’den başka bir isim mi yapıyordu?
Pusula, bu ‘danışman’ skandalını araştırmaya devam edecek. 
Bakalım işin ucu nereye gidecek?

Editör: Metin Özden