ÖZEL İÇERİK

Kozlu Ilıksu Mevkii'nde Yaşam Kent sitesi ile aynı parselde 3 Blok ve dükkan yapan Ekşioğlu Firması, sitede oturan vatandaşların yolunu gasp etti. Sitede oturanlardan muvafakatname alan firma yetkilileri projeye uygun hareket edeceklerini taahhüt ediyor.

Ancak sitenin yolunu kapatan Ekşioğlu, site sakinlerini çileden çıkardı. Çalışmaya karşı çıkan site sakinleri polisi çağırdı, polis gelince çalışma durduruldu. Site sakinleri kendi imkanlarıyla kiraladıkları araç teçhizatla yolu yapmaya çalıştılar. Site sakinleri belediyeden beton istediklerini ancak onu bile vermediklerini belirterek "Firma her şeyi bize yıkmaya çalışıyor, projeyi sanki biz yaptık. Bu durumu ne polis, ne zabıta ne Kozlu Belediyesi umursamadı.

"SANKİ ONA BİZ BORÇLUYMUŞUZ GİBİ HERŞEYİ BİZE YIKMAYA ÇALIŞIYOR"

Sitede ikamet eden vatandaşlar, Kozlu Belediyesi başta olmak üzere polis dahil kimsenin ilgilenmediğini belirterek şunları söylediler: "6 senedir bu sitede oturuyoruz. Mevcut yolu vardı. 27 dönüm arazide 26 bin 182 metrekare, Şerafettin Turpcu'ya ait bir proje. Bu projenin 3 blok ve dükkanlarını Ekşioğlu Madencilik, alacağına karşılık Turyapı'dan alıyor. Daha sonra belediyeden ruhsat istiyor. Belediye sitede ikamet edenlerden muvafakatname istiyor, imza istiyor. Biz de projeye uygun kalmak şartıyla imzalarımızı verdik. Düne kadar bir problem yoktu. Dün çalışma yaparken sitenin mevcut yolunu kazdılar, yaya yolu bırakmayacak şekilde bizi mağdur ettiler. Kendi imkanlarımızla makine kiraladık, kamyon kiraladık. Mecburen çalışmayı kendimizi yaptık. Çok güzel olmadı ama elimizden bu kadar geldi. Bizi yaptığımız yol projeye uygun bir yol ama kotları tam olarak tutmuyor. Firma her şeyi bize yıkmaya çalışıyorlar. Projeyi sanki biz yaptık, sanki ona biz borçluymuşuz gibi bize yaptırmaya çalışıyor. Bu durumu ne polis, ne zabıta ne Kozlu Belediyesi umursamadı. Kalabalık bir şekilde belediyeye de girmiştik. Olay yerine gelen polise 'Burada birisi kalp krizi geçirse ne olacak' dedik. Bize 'Öldükten sonra çağırırsınız' dedi. Ambulans gelse onun çıma şansı bile yok. Bu yol şimdi ne olacak, biz doğru dürüst yolumuzu istiyoruz. Belediyeden beton istedik, beton da vermiyor."

Editör: Pusula Gazetesi