2017-2018 Basketbol sezonunda Zonguldak Belediyespor U-15 Türkiye Şampiyonasında çeyrek final ve U-18 Türkiye Şampiyonasında ilk 9 takım arasına girerek adından söz ettirmişti. Zonguldak Belediyespor Basın Sözcüsü Nejat Uludüz, Belediyespor basketbol takımını profesyonel lige taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Uludüz, "2017-2018 basketbol sezonunda Belediye basketbol altyapı takımlarımız oldukça başarılı bir sezon geçirdi. Bu sezon Belediyespor'a ilgi oldukça arttı. Bu sene 50 yakın sporcuyla antrenörlerimiz nezaretinde Site Spor Salonu'nda çalışmalarımız devam ediyor. Tabi ki bunlar yapılırken önümüzde ki sezonun yıldızlar ve gençler kategorisinde çalışmalarımız hazırlıklarını devam ettiriyoruz. Geniş ve yetenekli bir kadroya sahibiz. Çocuklarımızın turnuvaları daha rahat geçirmeleri ve daha iyi hazırlanmaları için hazırlık maçları yapıyoruz. Çıtayı daha çok yükseltmek istiyoruz" dedi.

"PROFESYONEL LİGİ HEDEFLİYORUZ"

İyi bir altyapıya sahip olduklarını belirten Nejat Uludüz, Zongludak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'den profesyonel lig için onay isteyeceklerini belirten Akdemir, 'U-18 genç takım düzeyine sporcular çok iyi geliyor. Geçen seneden 18 yaşını doldurmuş çocuklarımız boşta kalıyor. Profesyonel lige katılmak belediyenin ve yönetiminin verebileceği bir karar. Çok masraflı değil. Federasyon yapılan masrafların 3 de 1 'ini karşılıyor. Basketbol İl Temsilcisi Adnan Yakut'ta bu konuda Belediye Başkanımızla sürekle görüşüyor. Önümüzde ki günlerde olumlu bir sonuç alınır da profesyonel lige maçlara çıkılır. Çocuklarımız yoksa altyapılarda kalıyor. Çocuklarımız üniversiteyi kazandıklarında ancak üniversite takımlarında oynuyor. Kazanamazsalar da profesyonel takım olmadığı için boşta kalıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmayı planlıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi