Kurulduğu günden itibaren tek amacı futbolcu yetiştirmek olan, Sarayspor her geçen yıl bu hedefine adım adım ulaştı. Bugüne kadar tüm alt yaş gruplarında liglerde mücadele eden ve yaklaşık 30 kupası bulunan Sarayspor yetiştirdiği futbolcularla Türkiye ikinciliği kupasına da sahip. 9, 10, 11, 12 yaş gruplarına futbolun temel eğitimini veren Sarayspor Kulübü teknik heyeti yetiştirdiği futbolcuları U14, U15, U16 yaş kategorilerinde resmi maçlarla sahaya atıp gelişimlerini sağlayıp, futbolun gerçeklerini görmelerini sağlıyor. Alt yaş kategorilerinin son evresi olan U17 grubunda ise futbolculara yarışmacı kimliğini aşılanıyor.

Kurulduğu günden itibaren bir çok futbolcusunu profesyonel takımlara kazandıran Sarayspor'da hem yönetim, hem teknik heyet, hem de futbolcular kendilerini daha da geliştiriyor. Sarı-kırmızılı ekip profesyonelce düşünüp profesyonelce profesyonelce çalışarak Zonguldak'ta düşünceleri ve kalıplaşmış fikirleri değiştiriyorlar.

TÜM TAKIMLAR YATIYOR, SARAY ÇALIŞIYOR

Zonguldak'ta altyapı düzeyinde Sarayaspor, Zonguldakspor ve Kozlu Taşkömürüspor altyap ve yaz spor okulu düzeyinde çalışmalar yapıyor. Ancak Sarayspor tüm alt yaş kategorilerinde yarın lig başlayacakmış gibi sezon öncesi çalışmalarını yapıyor, üstelik profesyonel takımların bile yapamadığı diğer illere gidip hazırlık maçları yapıyor. Zonguldak'ta başta BAL, Süper Amatör Küme ve 1. Küme takımlarında hiçbir hareketlilik ve hayat belirtisi yokken, Sarayspor sezon öncesi hazırlıklarını neredeyse tamamladı, hazırlık maçları yapıyor.

Geçtiğimiz hafta U17 kategorisinde Boluspor ile hazırlık maçı yapmak için Bolu'ya giden Sarayspor Perşembe günü ise Sakarya'ya giderek Sakaryagücü ile hazırlık maçı oynayacak.

SARAYSPOR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

U15 grubu ile yarın (Perşembe) Sakarya'ya gidilecek. Hazırlık dönemi çalışmalarımız ve müsabakalarımız devam ediyor. Biz kulüp olarak tüm yaş gruplarında ligler oynanacakmış gibi Hazırlıklarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda Çocuklarımızın gelişimi tecrübe kazanımı ve bu süreçteki maç eksiklerini tamamlamak adına yarında Sakarya'da Sakaryagücü ile saat. 16.00 da müsabaka oynayacağız" dedi.