Zonguldak'ın Ereğli ilçesi İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik büro amirliği ekipleri, drone destekli kırmızı ışık, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma ve Kask uygulaması yaptı. 108 aracın kontrol edildiği uygulamada sürücülere ceza yağdı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik tescil büro amirliği ekiplerince İlçeye bağlı Potbaşı Kavşağında kırmızı ışık, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, Kask, hızlı şerit ihlali, uygunsuz şerit kullanımı, hatalı sollama uygulaması yaptı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin drone ile destek verdiği uygulamada 108 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Kırmızı ışık ihlali başta olmak üzere, trafik kurallarına uymayan, araçlarında evrak eksikliği bulunan 21 sürücüye ceza işlemi uygulanırken, sürücülere yaklaşık 4 bin 500 lira ceza kesildi.

Yapılan uygulama ile ilgili olarak açıklamada bulunan Karakol ve Trafik amiri Recep Öztürk, "Uygulamamız Emniyet Genel Müdürlüğü'müzün sürekli olarak yaptığı, trafik güvenliği ve düzenini sağlamak adına çeşitli denetimlerimiz var. Burada özel olarak bu kapsamda sürücülerin yakalanma algısına yönelik olarak havadan DRON ile denetim yapıyoruz. Özellikle ağır vasıtaların uygunsuz şerit kullanımı, hatalı sollama, kamuoyunda özellikle sürekli olarak gündeme gelen makas atma olarak tabir ettiğimiz kontrolsüz şerit değiştirme üzerinde ağırlıklı olarak uygulamamız var. Bu kapsamda bugün ilçemizde bu denetimlerimizi yapıyoruz. Sürücülerimizin daha duyarlı olması için bu denetimlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Karakol ve Trafik amiri Recep Öztürk ve Trafik Tescil Büro Amirliği Ekipler amiri Necdet Yılmaz, kural ihlali yapan sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Bir sürücü ise kendisini uyaran polislere "Her zaman kurallara uyuyordum. Ama burada geç kalınca arabayı sarsmayayım diye geçmek zorunda kaldım" diyerek kendisini savunmaya çalıştı.

Editör: Pusula Gazetesi