Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldaspor 10 yıl aradan sonra ilk kez mücadele ettiği 2. Ligin ilk yılında kümede kalma hesapları yaparak sezona başladı. Teknik Patron Şenol Demir her fırsatta "Ligde kalmamız en büyük başarı olacaktır" diyerek taraftara mütevazi kadroyla gerçekleri gözler önüne serdi. Kırmızı-lacivertli ekip sezona 1-0'lık Kocaeli Birlik galibiyetiyle başladı, ardından inişli çıkışlı grafik çizerek yoluna devam etti.

EKONOMİK OLARAK GÜÇLÜ TAKIMLARI GERİDE BIRAKTI
Zonguldakspor sezona dar bütçe ile başlamış, takım iskeletini bozmadan mütevazi kadro ile devam etmişti. Maddi manevi olarak çok daha güçlü ekipleri ilerleyen haftalarda geride bırakmış, aynı rakipleri dize getirerek ligi onların önünde götürmüştü. Özellikle son haftalarda aldığı sergi galibiyetlerle birlikte play-off umutlarını artıran Zonguldakspor'da Play-off hesapları yapılmaya başlandı. Bu kez futbolcular, teknik heyet, yönetim ve taraftarlar arasında tatlı bir heyecan, ince ince play-off stresi başladı.

HER ŞEY KEÇİÖRENGÜCÜ İLE BAŞLADI
Play-off yolunda Keçiörengücü ile Devrek İlçe Stadı'nda çok kritik bir karşılaşma oynayan Zonguldakspor, rakibin katı defansını aşamayınca karşılaşma 0-0 sona erdi. Ardından bir umut Fethiye deplasmanı geldi. Zonguldaksporlu futbolcular, teknik heyet ve yönetim Fethiye'de saldırı ve tacizlerle karşı karşıya kaldı. Maç 3-0'dan 4-3 kaybedildi. Federasyon temsilcileri, hakemler, gözlemciler yaşananları görmezden geldi. Play-off yolunda büyük umutlar mucizelere kaldı. Son olarak Cuma günü Devrek İlçe Stadı'nda oynanan Fatih Karagümrük maçında play-off maçında bir umut 3 puan parolasıyla sahaya çıkan Zonguldakspor önce öne geçti, ardından üstünlüğünü koruyamayınca maç 1-1 sona erdi.
TÜM UMUTLAR TÜKENDİ, STRES BİTTİ

1-1'lik Fatih Karagümrük beraberliği ile Zonguldakspor tüm umutlarını yitirmiş şekilde son iki haftaya giriyor. Matematiksel olarak da Play-off şansı kalmayan Zonguldakspor'da yaşanan play-off heyecanı ve stresi de bu beraberlikle bitmiş oldu.

SON İKİ MAÇ FORMALİTE OYNANACAK
Zonguldakspor hafta sonu İzmir deplasmanında Bucaspor ile oynayacak. Bucaspor da kümede kalma mücadelesi veren bu korkuyu yakından hisseden takımlar arasında. Zonguldakspor ise Bucaspor ve Ofspor maçlarına formalite için çıkacak.

BUCA'NIN YAPTIĞI ÇİRKEFLİKLER UNUTULMADI
Bucaspor Zonguldakspor ile Devrek İlçe Stadı'nda oynadığı ve 1-0 kazanıp gittiği maçta yaptığı çirkeflikler taraftarı ve camiayı çılgına çevirmişti. Bir de bu maçta maçın hakeminin verdiği ve vermediği kararlar da tepki toplamıştı. Kırmızı-lacivertli ekip ne kadar da formalite maçı olsa, bu maçın rövanşını almak için Buca'ya gidecek.

Editör: Pusula Gazetesi