Eğitimler kapsamında, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezinden Dr. Nalan Güvenç Aktunç, Kadın ve Erkek anatomi ve fizyolojisi, Aile Planlaması, Emzirme ve Anne Sütü, Kadınlarda yapılan kanser taramaları hakkında bilgi aktardı.

Çaycuma Devlet Hastanesi Çocuk Gelişimi Uzmanı Gamze Girgin Bayrak, Aile içi İletişim, Aile Tutumları, Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığı ( 3T),Çocuklarda Obezite ve Doğru Beslenme konulu bilgiler verdi.

Avukat Çağla Malçık tarafından da Kadının ve Çocuğun Korunması alanında 'Şiddet ve İstismar Nedir? Kadın ve Çocukların Hakları Nelerdir? Şiddet ve İstismara Maruz Kalanlar ve Yakınları Nasıl Davranmalıdır? Başvurulacak Hukuki Yollar Nelerdir? Şiddet ve İstismar İçin Anlık Bildirim Uygulamaları Nelerdir? İstismara Uğrayanlar İçin Devlet Güvencesi Nelerdir? İstatistiklerle Şiddet ve İstismar konulu eğitimler köy sakinlerine verilerek sorular cevaplandırıldı.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Kışla Köyü Muhtarı Hayrettin Ünlütürk ile eğitimleri koordine eden Gilman Işık Baruönü'ye teşekkür etti.

Eğitimlerin köylerin ihtiyaçlarına göre devam edeceği öğrenildi

Editör: Pusula Gazetesi