Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumlu, geçen hafta Hıfzısıhha Kurulu kararlarını açıkladı. Kamuoyuna yaptığı açıklamalardan Covid 19 konusunda hassas görünen Kaymakam, dairede Milli Eğitim, Sosyal Yardımlaşma, Mal Müdürlüğü, Özel
İdare, Nüfus ve Kaymakamlık Personeline hizmet veren çay ocağını kapattırdı. Sigara tiryakiliği olan personelin sigara içtiği yangın merdivenlerinin kapılarını da güvenlik gerekçesiyle kilitlettirdi!
Gazeteci Mustafa Uysal, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'na şu soruları sordu:
1-Siz bu görüntü önlemleri alıp personelinize çay ocağını kapattırırken, kendiniz için çay ocağını açık tutuyormusunuz?
2- Şayet çay ocağı size hizmet veriyor ise (!) Personel için covid 19 tehlikesi oluşturan çay ocağı, size hizmet verirken Covid 19 tehlikesi oluşturmuyor mu?
3- idareci ve öğretmenleri Maske ve sosyal mesafe denetimleri için şehre görevlendiren siz, karşınızdaki küçücük çay ocağı önünde personellerinizi, vatandaşları iç içe görmüyormusunuz? Orası Covid 19 dan muaf mı?
4- Dairenizde 50 kuruşa personel çay içerken, bina karşısında açılan çay ocağında 1,5 TL ye çay içildiğini biliyormusunuz?
5- Dairede çay olmadığı ve sigara içme ihtiyaçları olduğu için personellerin gün içinde sıklıkla çay ocağına gittiklerini ve vatandaşın işi olduğu memurları bu nedenle yerlerinde bulamadığını, vatandaşın işlerinin yavaş yürüdüğünü ve-veya aksadığını biliyormusunuz?
6- Şuan kullandığınız binanın karşısındaki çay ocağının sahibini tanıyormusunuz veya biliyormusunuz?
7- Yangın riskine karşı yapılan Yangın merdivenlerini sigara içiliyor ve-veya Güvenlik gerekçesiyle kilitlettiğinize göre, olası bir yangında personeli ve içeride olan vatandaşları nasıl tahliye etmeyi düşünüyorsunuz?
8- Yangın merdiveni kapılarının kilitlenmesinin yasal olarak suç olduğunu biliyormusunuz?
Sahipsiz ve sessiz kent Kdz.Ereğli'de herşey çok güzel olacak diye umut ediyor olabilirsiniz ama bu problemleri yeniden gözden geçirmenizi ve iyileştirmeler yapmanızı bekliyoruz.
Vatandaş, Kaymakamlarından zorlaştırmayı değil, kolaylaştırmayı bekler!