Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneğin proje koordinatörü Özlem Kaplan üç ayrı projenin içeriği ve yapısına dair şu bilgileri paylaştı:

"23-24 Ocak tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin Opava kentinde açılış toplantısını yaptığımız Echre:European Cultural Heritage adlı projede amaç, kültürel mirasları paylaşarak ve önyargıları ortadan kaldırarak uluslararası düzeyde işbirliği yapmaktır.Bu bağlamda toplumların geçmişine dair araştırmalar yaparak ülkelerin kültürel geçmişlerinin ortak noktalarını ön plana çıkaran bir eğitim kaynağı oluşturulacaktır. Projede Türkiye, Romanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti'nden çeşitli kurumlar bulunmaktadır.

27-28 Ocak tarihlerine İspanya'nın Torrelavega kentinde yine açılış toplantısı yapılan Erasmus Plus alanındaki Building Entrepreneurial Mindsets and Skills in European Schools adlı proje, öğrencilere yönelik sosyal girişimcilik alanında eğitimler verilerek öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. İspanya, Polonya, İtalya , Portekiz ve Türkiye'den eğitim kurumları ve derneklerin ortağı olduğu projenin amacı tüm öğrencilerin sosyal girişimcilik yetkinliklerini geliştirmek için eğitim sürecinin her aşamasında kullanabilecekleri yüksek kaliteli girişimcilik eğitimi almalarını sağlayan bir sistem oluşturmaktır .

Ayrıca şunu da özellikle belirtmek isteriz ki toplantı sonrası Torrelavega şehri Belediye Başkanı Javier Lopez Estrada'nın misafiri olduk ve ve İspanya basını proje çalışmamıza ve ziyaretimize gazetelerde yer verdi.

G.A.M.E :Gamification for More Effective Teaching adlı Erasmus Plus alanındaki projenin açılış toplantısı ise 30-31 Ocak tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava şehrinde gerçekleştirilmiştir.

Proje; öğrencilerin öğrenme motivasyonunu yükseltmeyi ve öğrenme sürecine yönelik tutumlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Teknolojik gelişmeler ve internetin katılımı öğrencilerin öğrenimi açısından kaçınılmaz bir gerçektir. Proje, eğitimcilere sunulacak öğretim teknikleri alanındaki bir dizi yenilikçi oyunlaştırma uygulaması aracılığıyla destek vermeyi ve oyunlaştırmanın öğrenim sürecine olan etkisini arttırmayı amaçlamaktadır. Oyunlaştırma ile öğrenciler öğrenmeye daha fazla ilgi duyacaklar, daha geniş bir alanda öğrenmenin tadını çıkarabilecekler ve bu teknik onların potansiyellerini daha iyi kullanmalarına yardımcı olacaktır. .Proje süresince 4 ortak personel eğitimi, çevrimiçi öğrenme ve 2 Harmanlanmış Okul Öğrencisi Hareketliliği ile öğretmenlerimizin kapasitelerini geliştirerek öğretim ortamlarında oyunlaştırmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Proje 24 ay sürecek ve 8 proje ortağı (4 okul, 4 kar amacı gütmeyen kuruluş) ile gerçekleştirilecektir. Erasmus Plus alanındaki projelerin açılış toplantıları ile koordinatör kurumlar ve proje ortakları kurumlar, projelere yönelik hazırlıklarını sunup fikir alış verişinde bulunarak görev dağılımlarını yaparak ileriye yönelik planlamaları belirledik. Ayrıca Erasmus Plus Yetişkin Eğitimi alanında koordinatörlüğü bulunan Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği, 20 -21 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan proje açılış toplantısı için hazırlıklarına başlamış bulunmaktadır. T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında desteklenen kısa adı Edu4Sent olan 'Developing The Competences of Educators to Promote Social Entrepreneurship of Adults With Migrant Background' (Göçmen Geçmişli Yetişkinlerin Sosyal Girişimciliklerinin Desteklenmesi İçin Eğitimcilerin Yeterliliklerinin Geliştirilmesi) isimli proje Ocak 2020 'de başladı. Zonguldak Valiliğinin de ortakları arasında yer aldığı projenin koordinatörlüğünü Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği yaparken, İtalya'dan Formazione E Comunione Società Cooperativa Sociale Onlus, Yunanistan'dan Institute Of Entrepreneurship Development ve Polonya'dan Danmar Computers Sp Zoo da projenin uluslararası ortaklarını oluşturmaktadır. Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar alanında ilimizin ilk kabul edilen projesi olma özelliği gösteren Edu4Sent 2020-2021 yıllarında uygulanacaktır."

Proje hakkında açıklama yapan Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Önder Küçüköner ise şu bilgilere yer verdi: "Sosyal girişimcilik göçmenler için yeni iş olanakları oluşturma, adil ve eşit bir ortamda çalışmalarını sağlama açısından büyük önem taşımaktadır. Ancak, eğitim sistemleri yeterli olarak girişimci eğitimi içermemektedir ve çoğu insan çağımız iş dünyasına girmek için gerekli becerilerini kullanamamaktadır. Edu4Sent, göçmenlerin yoğun olarak geldiği ülkelerdeki kurumların ve sivil toplum örgütlerinin güçlü işbirliğiyle tasarlanmıştır. Proje, genç yetişkin mültecilere kendi işlerini oluşturmaları için sosyal girişimcilik yönlerini geliştirmelerinde yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bunu sağlamak için proje kapsamında açık erişim bir ders geliştirilecek, bu şekilde yetişkin mültecilerin sosyal girişimcilik becerileri artırılacaktır. Eğitim içeriği Türkiye, Yunanistan, Polonya ve İtalya'dan beş ortak kurumla oluşturulacaktır. Açık erişim çevrimiçi eğitim kursu, mültecilerin uzun vadede sosyal girişimciliğine katkıda bulunup iş imkanı açısından kolaylaştırıcı bir imkan sunacaktır."