İnanış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan Küçükvar, bugünki köşe yazısında 'ALKOLİK SEKTÖR' VEYA 'PAVYON BÖLGESİ...' başlığıyla Çaycuma Organize Pavyon Bölgesini değerlendiren bir yazı kaleme aldı.

İŞTE O YAZI:

Zonguldak, 'Ödediği vergi kadar yatırım alamayan' illerin başında geliyor ya?

Dolayısıyla Zonguldak, 'Yiğitlerin değil, sorunların harman olduğu' bir 'İlk Cumhuriyet kenti'.

Zonguldak'ın buna paralel bir başka özelliği, 'Ekonomisini kömüre bağımlı olmaktan kurtarmaya' çalışıyor. Nasıl yapacak bunu? Çok sektörlü kalkınma arayışlarına grip yapacak.

Çok sektörlü arayış deyince benim aklıma, Üniversite, turizm, tarım, orman mihvali vs geliyor.

Dün yerel basını okuyunca şaşırdım. Çaycuma da 'Organize Sanayi Bölgesi' haberleri dolayısıyla, okuyunca 'karıştırdım herhalde' deyip bir daha okudum. Meğer 'Doğru' okumuşum. Çaycuma da 'Organize pavyon bölgesi' kurulacakmış.

Geçmişte Yenice'de binalar altında gelişmişti bu sektör. Her binanın altı 'Alkolik sektör' paralelinde çalışıyordu. 'Müzik-içki ve konsomatris' sacayağında eğlence... Sonra, mutaassıp Yenice de düzen bozuldu.

Gökçebey, yeni bir örnek... Gökçebey de böyle bir bölge oluşturulunca, uyuşturucu, kavga-gürültü artmadı mı?

Şehir içindeki birahaneler veya meyhane türü 'Envanter' şehir dışına taşınıp, kapsamlı bir 'Alkolik sektör' yaratılacakmış!

Çaycuma da bir çok birahane bu gün bu mihvalde çalışıyor. Çevre ilçelerden müşteri akını da var.

Bunları şehir dışına çıkartıp, geniş imkanlarla çalıştırmak, 'Kalkınmak' için yeni bir 'Alkolik sektör' ideolojik açıdan güzel görünebilir. Ancak, oluşturulacak bu 'Organize Pavyon Bölgesi', her geçen gün, 'Ahlaki erozyon' olarak Çaycuma'nın silueit ve düzenini rahatsız edecektir.

Elbette 'Yaş ve boy' denetimi esas olacak. Ancak, 'Geleceğimizin teminatı' olan gençlerin, ilk hedefi, 'Okuyup adam olmaktan öte' bu 'Pavyon bölgesi' içinde 'Milli olmak' keyfini yaşamak olacaktır.

Rivayet o ki, Çaycuma dışında 12 adet pavyon yapılması için valiliğin bir alan tahsis ettiği söyleniyor.

Diyelim ki, Çaycuma Belediye Başkanı Sosyal Demokrat bir parti yöneticisi. Tabanı, 'Alkolik Sektör' isteyebilir. Bence normal. Nihayetinde, seçmene dayalı bir yönetim şekli belediyecilik...

Ancak, Ak Parti iktidarında, Zonguldak Valiliği'nin böyle bir 'Ahlaka mugayir' gelişmenin içinde olmasını yargıladım. Düşünün hele, Zonguldak bürokrasisi(Vali, Emniyet Müdürü, Kaymakam vs.) Çaycuma da Cuma günü toplantıda. Öğlen namaz kılacaklar, öğleden sonra, 'Alkolik sektör' icrası yapılan 'Organize Sanayi Bölgesi' içinde, günlük 'Ciro' ve 'İstihdam' incelemesi yapacaklar.

İlginç değil mi? Ortada bir 'Fikir' ve 'Zikir' çelişkisi görülüyor.

Siyasetteki 'İl Müdürü tespiti ' üzerinde sağlanamayan 'Birliktelik' bürokraside kendini 'Alternatif' bakış ile 'Alkolik Sektör' olarak gösterebiliyor.

İlginç.