Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'de müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Selim Alan ile birlikte Elmas Televizyonu'nda Gamze Taşdemir'in sunduğu canlı yayın programına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel yapılan ve yapılacak etkinliklerin yanı sıra Corona Virüs salgını nedeniyle etkinliklere kapatılan spor tesisleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, milli sporcuların antrenmanlarını bırakmadıklarını söyleyerek, ''Türkiyede ilk vakanın görülmesinin ardından ülkemizde ve ilimizde kısıtlamalar başladı. Bu kapsamda spor faaliyetlerinin gerçekleştirilmemesi gibi durumlar gerçekleşti. 13 Mart itibariyle bütün spor faaliyetlerini durdurduk. Daha sonrasında antrenmanlarda durdurulmaya başlandı. Bizim stadyumumuz sabah 5'den Akşam 11'e kadar herkese açık. Mart ayında ağırlaştırdığımız için vatandaşlarımızı almıyoruz. Fakat milli sporcularımızın çalışmalarına hiçbir şekilde ara vermedik'' dedi.

"TESİSLERİN KAPILARINI KADEMELİ AÇACAĞIZ"

Yüksel, "Atletizm branşında belli sporcularımız var. Bunlara belli bir saat vererek toplu olmamaları şartı ile antrenmanlarına yapmalarına izin veriyoruz. Bu süreç bittiği zaman tekrar milli düzeyde müsabaka gerçekleştirebilir. Çocuklarımıza aynı sürat ve aynı hızla desteğimizi kesmiyoruz. Bu çocuklar bizlerin geleceğiz. Haziran ayında kademeli olarak devam edecek'' dedi.

"SAYIYI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Hakan Yüksel, ''Tesislerimizde yoğun bir kullanım var. Bizlerde bunun arttrılması konusu da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tesislerimizi en çok kullanan arkadaşlarımızı tespit etmek amacıyla sistem kurduk. Bu sistem üzerinden her ay en çok kullanan kişiye hediye vereceğiz'' dedi.

"TARİHE AÇILAN ODALAR OLACAK"

Sporcu Fabrikası üzerinde bulunan boş alanı değerlendireceklerini belirten Yüksel, ''Sporcu Fabrikasının çatı alanıda boş bir alan var. Buraya farkı farklı bölmeler yaparak bovling salonu, botce alanı, bilardo alanları, tarihe açılan odalar isimli projemiz var. Bir oyun alanı olacak. Birde orada video izleyecek. Orada buldukları şifrelerle odaları açacaklar. Tarihi bilgileri de alacaklar'' dedi.