Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Mesleki eğitim ve İş uygulama merkezi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi açılışı okul binasında gerçekleştirildi. Özel çocukların sergisine Alaplı Kent konseyi ve Sanat kurumu üyeleri de büyük ilgi gösterdi.

Gülüç' de eğitim öğretim veren Özel Mesleki eğitim ve İş uygulama merkezinde eğitim gören 17-23 yaş arası öğrenciler, ikinci dönem hazırladıkları yağlı boya, kuru kalem ve kolaj çalışmalarından oluşan resim sergisini açtı. Yüzün üzerinde çalışmanın yer aldığı sergide öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okunurken, engelli öğrencilerin sergisi hakkında açıklama da bulunan okulun Görsel Sanatlar öğretmeni Çiğdem Küçükkaya, özel öğrenciler tarafında yapılan çalışmaların sabırla ve büyük çabalarla yapıldığını söyledi. Küçükkaya konuşmasında "Okulumuzda ki öğrencilerimiz hazırladı. Öğrencilerimiz 17-23 yaş arasında özel öğrenciler. Bu çalışmaları ikinci dönem yaptılar. Pastel, kuru ve sulu boya ile birlikte kolaj tekniği ile çalışılmış resimler var. Hepsinin özveri ile yapıp hazırladıkları çalışmalarımız. Görülmesi ve izlenmesi gereken çalışmalar. Çünkü gerçekten sabırla yapılmış çalışmalar" dedi.

Sergi için Alaplı'dan gelen Kent konseyi ve Sanat kurumu üyeleri de sergiyi gezdikten sonra öğrencilerle birlikte keman eşliğinde şarkılar söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi