Devrek Devlet Hastanesi'nde doktor açığı 13'a çıktı. Doktor açığının artması sonucunda vatandaşımız Zonguldak ve Çaycuma hastanelerine sevk ediliyor. Bunun yanında Devrek'ten her gün Karabük ve Bolu'daki özel hastanelere araçlarla vatandaşımız tedavi olmak için taşınıyor.

HASTANEDE ŞU AN İTİBARİYLE 13 DOKTOR AÇIĞI VAR

Sağlık Bakanlığı, 76. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasıyla belirlenen ve doktor açığı olan yerlere Devrek Devlet Hastanesini koymadı. Oysa Devrek Devlet Hastanesi'nde şuan itibarıyle 13 doktor açığı bulunuyor. Açığı kapatmak içinde Ereğli ve Zonguldak'tan 5 doktor geçici görevle Devrek Devlet Hastanesi'ne çeşitli günlerde geliyor. Hastanenin Acil Servisinde 4, iç hastalıkları uzmanı 2 ve 2'de ücretsiz izne ayrılan doktor var.

Devrek Devlet Hastanesi'nde doktor açığı dağılımı ise şöyle: 2 Genel Cerrah olması gerekirken hiç yok ama 1 doktor Zonguldak'tan geçici görevle, 1 tane Radyoloji uzmanı olması gerekirken hiç yok ve Ereğli'den geçici görevle, KBB uzmanı hiç yok ve Zonguldak'tan geçici görevle, Göz uzmanı hiç yok ve Zonguldak'tan geçici görevle, Kardiyoloji uzmanı ücretsiz izinli ve Zonguldak'tan 1 doktor geçici görevle, Fizik tedavi uzmanı ücretsiz izinli olduğu için hiç yok, 3 kadrosu bulunan İç Hastalıkları Uzmanı yerine 1, 10 kadrosu bulunan Acil Servis'te de 6 doktor görev yapıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI YİNE DOKTOR ATAMADI

Sağlık Bakanlığı'nın 2017 Yılı 76. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama kurasıyla, Devrek Devlet Hastanesi'ne doktor atanır umudunuz da suya düştü. Bakanlık hastanemizi kura çekimine koymadı ve doktor ataması da yapmadı.

VATANDAŞLARIMIZ ZONGULDAK VE ÇAYCUMA HASTANELERİNE SEVKEDİLİYOR

Devrek Devlet Hastanesi'nde doktor olmadığı için vatandaşlarımız yine Zonguldak ve Çaycuma'daki hastanelere sevk ediliyor. Devrek şehir merkezinden de her gün Karabük ve Bolu'daki özel hastanelere araç kaldırılması da ilçe ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Sağlık alanında reform yaptığını her defasında belirten AKP vekiller bir türlü doktor konusunda Devrek Devlet Hastanesi'nde dikiş tutturamıyor. Dolayısıyla AKP İktidarının sağlık reformu söylemleri gerçeği yansıtmıyor.

Editör: Pusula Gazetesi