Elbette bir tesisin kendini İslami otel ya da helal otel olarak tanımlaması kendi başına yeterli değil. Bazı tesisler oda çapında helal tatil imkanı sunarken bazıları ise tesis genelinde İslami değerleri gözetebiliyor. Buna örnek olarak alkolsüzlük kuralı gösterilebilir. Kimi oteller konuğun isteği üzerine oda içinde alkol bulundurmamayı taahhüt ederken kimi tesislerde tesis genelinde alkolsüzlük kuralı geçerli olabiliyor. Aynı şekilde, istek üzerine helal yiyecek sunan oteller olduğu gibi sunulan tüm gıdaların helal sertifikasyonuna sahip olduğu tesisler de mevcut.

Bayanlara özel plaj da helal tesislerin tümünde bulunmayan bir özellik. Bu yazımızda da farklı konumlarda yer alan ve bayanlara özel plaj hizmeti sunan otelleri ele alacağız. Alanya'da yer alan Wome Deluxe özgün mimarisi ile yeşil ile mavinin buluştuğu noktada yer alan bir otel. İncekum Tabiat Parkı'nda yer alan otelde 6 havuz mevcut. Tüm yiyeceklerin helal olduğu tesiste alkolsüzlük kuralı da uygulamada. Wome Deluxe'u öne çıkaran özelliği ise bayanlara özel sunduğu hizmet ve imkanların çokluğu. Bayanlara özel plajın sunduğu konfor üst düzeyde. Tesiste, bayanlara denizin keyfini rahatça çıkarabilecekleri bir ortam sunulmuş. Tam korunaklı güneşlenme alanları da bu konforu pekiştiren bir unsur. Plajın yanı sıra açık ve kapalı havuzlarda da bayanlara özel korunaklı alanlar sunulmakta. Buna ek olarak bayanların kullanımı için tahsis edilmiş bir SPA merkezi de mevcut. İki yıl önce aile olarak konakladığımız bu tesisten genel olarak memnun kaldığımızı söyleyebilirim. Özellikle çocuklar su kaydırakları ve oyun alanları sayesinde oldukça keyifli vakit geçirdi. Yemek çeşitliliği ise olumlu puan verdiğimiz bir diğer nokta oldu.

Elbette İslami oteller sadece ülkemizle sınırlı değil. Yeni bir ülke görme isteğim ve üst düzey olmasa dahi günlük konuşmalarda kendimi ifade edebilecek seviyede olan İngilizce'm beni bu sene yurt dışı tatili düşüncesine yönlendirdi. İnternette bayanlara özel plajı olan otelleri Birleşik Arap Emirlikleri'nin öne çıkan bir tercih olduğunu gördüm. BAE'nin Ras Al Khaimah Emirliği'nde yer alan Jannah Resort & Villas Ras El Khaimah yeni bir ülke görürken aynı zamanda İslami değerlerden ödün vermek istemeyenler için güzel bir seçenek gibi görünüyor. Plaj bölümünde bayanlara özel korunaklı güneşlenme alanı bulunduran tesiste oda seçiminize bağlı olarak aile havuzu olanağından da faydalanabilirsiniz. Tesiste alkolsüzlük ilkesi uygulanmakta. Otelin konumunu değerlendirirken değinilmesi gereken ilk nokta Birleşik Arap Emirlikleri'nde İngilizce konuşma oranın oldukça yüksek olduğu. Bu sebeple televizyon yayınları ve gazetelerde dahi İngilizce seçenekler olduğunu görmek mümkün. Dolayısıyla orta seviye bir İngilizce bilgisiyle dahi şehrin sunduğu tüm fırsatlardan yararlanmanız mümkün.

Kuveyt, yurt dışındaki helal tatil imkanlarından faydalanmak isteyenler için çekici fırsatlar sunan bir diğer ülke. Ülkenin Salmiye şehrinde yer alan The Regency Kuwait, bayanlara özel korunaklı güneşlenme alanı hizmetinin yanı sıra tesis çapında alkolsüzlük ilkesini de uygulamakta. Otelin en belirgin özelliği iç dekorasyonu ve çevre düzenlemesi yapılırken en ufak detaylarda bile lüks tercihlerin kullanılmış olması. The Regency Kuwait'in konum olarak ise Salmiye şehir merkezine oldukça yakın olmasına rağmen mahremiyet ve sükunetten ödün vermeyen bir yapısı olduğunu belirtmekte fayda var. Kanaatimce lüks bir deneyim arayan kişilerin gözü kapalı tercih edebileceği bir tesis. Özellikle Superior odalar harika duruyor.

Editör: Pusula Gazetesi