Zonguldak Özel Eğitim Uygulama Okulu 3'üncü Kademe Okulu'nda hayırsever işadamı Muammer Yazıcı tarafından donatılan sınıfın açılışı gerçekleştirildi.

70 özel öğrencinin eğitim gördüğü okulun bir sınıfı fiziksel aktivite odası olarak işadamı Muammer Yazıcı tarafından dizaynedildi ve donatıldı. Açılan fiziksel aktivite ve spor odalarına İşadamı Muammer Yazıcı'ın anne ve babası Hızır ve Hamidiye Yazıcı'nın isimleri verildi. Zonguldak Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda düzenlenen törene; Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, Hayırsever İşadamı Muammer Yazıcı ve davetliler katıldı.

Vali Erdoğan Bektaş, açılışta sınıf hakkında okul müdürü Kenan Aydın ve uzmandan bilgi aldı. Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, hayırsever Yazıcı'ya teşekkür etti. İşadamı Yazıcı katkı vermenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Vali Erdoğan Bektaş hayırsever İşadamı Muammer Yazıcı'ya teşekkür plaketi takdim etti.

Vali Bektaş, Hollanda'ya seracılık konusunda gelişmeleri yerinde görmek için gittiklerini belirterek şöyle konuştu; "Orada çeşitli araştırma kurumları var, orada yapılan seracılık denemeleri var. Çeşitli konuları deniyorlar. Hollanda bildiğiniz gibi güneş açısından fukara ve öyle çok güneşi yok. Yani bitkilerin gelişmesi için de güneş olmazsa olmaz. Bunu telafi etmek için seraları ışıklandırıyorlar. Açık sarı renkli ışıklarla seralar aydınlatılıyor. Verim almak için sağlamak için bir çaba gösteriyorlar. Tabii genel uygulama yerleşmiş durumda Ama bir şey daha yapmaya çalışıyorlar. Küçük seralar yapmışlar ona vardığında ışıklandırma deneyleri yapıyorlar. Örneğin aşağıda patlıcan var, domates var. Çeşitli sebzelerle meyveler değişik renkte ışıklandırmalarla deney yapıyorlar. Sizin burada özel öğrencilere ışık eğitimi yaptığınız gibi."

Vali Erdoğan Bektaş, açılış sonrası özel çocuklarla birlikte aktivitelere katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi