Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu makamında ziyaret etti, Bartınlılara müjdeyi verdi. Bartın Yanaz Köyü Güreş Alanı projesinin onaylandığını belirten Tunç, alan için 1 milyon 232 bin 576 tl ödenek çıktığını açıkladı. Bu gelişme Bartın'da büyük bir sevinç yaşanmasına neden oldu.

YILMAZ TUNÇ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: "Gençlik ve Spor Bakanımız Sn Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptığımız görüşmenin ardından Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Bartın Merkez Yanaz Köyü'nde 200 yıllık bir geçmişe sahip Batı Karadeniz'in Kırkpınarı konumundaki, ata sporumuz güreşin daha modern şartlarda yapılması, çocuklarımız ve gençlerimizin bu spora ilgisinin yeniden canlandırılması ve İlimiz spor turizminin geliştirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "Yanaz Köyü Güreş Alanı Projesi" ne Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından proje tutarının tamamı olan 1.232.576,86 TL destek sağlandı.

Sayın Bakanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum. Yerli ve yabancı birçok güreşçi ve güreşseverin kullandığı Yanaz Güreş alanına yeni sosyal tesisler ve güreş alanı, seyirci trübünleri yapılacak olup İlimiz, güreş tutkunlarına uzun yıllar hizmet edecek. Bartınımıza hayırlı uğurlu olsun"