Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Filyos Beldesi'nde Belediye ve İŞKUR tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik açılan 'Doğal Tasarım Kursu' tamamlandı. Öğrencilerin eserlerinden oluşan serginin açılışı Filyos Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Doğal Tasarım Sanatçısı Uğur Soydan tarafından verilen kursta yapılan tablolar büyük beğeni topladı.

Serginin açılışına Kaymakam Serkan Keçeli, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

SOYDAN; "SIRA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ VE HANIMLARA GELDİ"

Doğal Tasarım Sanatçısı Uğur Soydan konuşmasına kursun açılmasında emeği geçen Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'a teşekkür ederek başladı. Soydan; "Sergimiz festival görüntüsüne kavuştu. Ben Filyos'a ilk geldiğimde sanat adına naçizane katkım olsun diye bir şeyler yapmak istedim. Bu süre içinde sanatıma karşı Sayın belediye Başkanımız ve başkalarından en ufak bir müdahale olmamıştır. Belediyemiz maddi ve manevi olarak büyük destek verdi. Onun için ben yolumda yürümeye çalıştım. İlkokul öğrencilerimiz ile el ele verdik. Bu sergiyi ortaya çıkardık. 40 tane öğrencim vardı. Belediyeyi temsilen Meclis Üyesi Selami Köktürk de her zaman yanımda oldu. Belediye Başkanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Bu tablo onun sayesinde ortaya çıkmıştır. Bundan sonra sıra ortaokul öğrencileri ve hanımlara geldi. Beni bağırlarına basan Filyos halkına teşekkür ediyorum. Biz burada bir aile olduk"diye konuştu.

BAŞ; "KURS YARATICILIK RUHUNUN SAĞLANMASINA KATKI VERECEKTİR'

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş da duygularını şöyle paylaştı; "Öğrencilerin ve halkımızın sanat ve yaratıcılık ruhunun gelişmesini sağlayan ve bunu sadece doğal ürünlerle ortaya koyan bir serginin açılışında bulunuyoruz. Bu serginin oluşmasında emeği geçen başta hocamız Uğur Soydan ile Belediye Başkanımız Ömer Ünal'a, Kaymakamımız Serkan Keçeli'ye, katkı sağlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, değerli velilerimize, öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu sanatsal faaliyetler hem bölgemizin gelişmesine hem de çocuklarımızın yaratıcılık ruhunun sağlamasına çok büyük katkı sağlayacaktır"şeklinde konuştu.

ÜNAL; "ERKEKLERE YÖNELİK KURS AÇILIRSA BENDE KATILACAĞIM"

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal da kadını ve erkeği tüm Filyos halkına kurs vermeyi hedeflediklerini ifade ederek; "Uğur Soydan Bey ile tanışalı yıllar oldu. Uğur hocam bize Filyos'ta sanatını geliştirmek istediğini söyledi. Belediyelerin işi sadece yol, kanalizasyon ve su değildir. Sosyal Belediyecilik anlamında kullanılmayan bir okulumuzun odasını kendisine tahsis ettik. Orada ortaya çıkardığı eserleri belediye binamıza astık. Bu sanat kuşaktan kuşağa aktarıp, çocuklarımıza da bu eğitimi verelim istedik. Bizde belediye olarak elimizden geleni yaptık. Öğrencilerimizin pirinç tanesinden, ağaç kabuklarından, çekirdekten yaptıkları tablolara hayran oldum. Erkeklere yönelik kurs açılırsa bende katılmayı düşünüyorum. Birde kadınlarımız kahvehanelerde oturan erkekleri kurslara katarsa seviniriz. Ortaokul öğrencileri ve kadınlardan sonraki hedefimiz erkekler olsun. Artık kahvehanede oturmayı bırakalım. Bir şeyler üretelim. Açılan tüm kurslara Belediye olarak destek veriyoruz. Yeni fikirlere de açığız. Halk ne derse o olur. Biz o yolda ilerliyoruz"diye konuştu.

KEÇELİ; "ÖĞRENCİLERİMİZ ATIK MALZEMELERİ KULLANMAYI ÖĞRENİYOR"

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli kursta öğrencilerin atık malzemeleri kullanmayı öğrendiklerini söyleyerek; "Biz devlet olarak bina, yol, kanalizasyon ve su hattı yapmada çok iyiyiz. Bir taraftan şehrimizi imar ederken kültürel, sanatsal, bilimsel anlamda bazen eksik bırakabiliyoruz. Aslında sanat hayatımızın vazgeçilmez taraflarından bir tanesidir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir'. Biz sanata ve sanatçıya hak ettiği değeri belki de yeteri kadar veremedik. Öz eş eleştiri yapmamız lazım. Bu sergide gördük ki herkese değer verilmiş. Öğrencilerimiz bu kurs sayesinde hem geri dönüşümün ne olduğunu hem de atık malzemelerin nasıl kullanılabileceğini bizzat yaparak öğrendiler. Filyos gibi büyüyen bir Beldemizde sanatında ihmal edilmemiş olması beni İlçe Kaymakamı olarak çok mutlu etti. Bu kursun açılmasında ve serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Doğal Tasarım Sanatçısı Uğur Soydan portresini yaptığı Kaymakam Serkan Keçeli'ye portreyi hediye etti. Öğrencilerin sertifikalarının verilmesinin ardından sergi açılışı gerçekleştirilerek stantlar gezildi.

Editör: Pusula Gazetesi