Emniyette işlemleri tamamlanan İ.A., Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta işlemleri tamamlanan İ.A., mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, İ. A.'nın tutuklanmasına karar verdi. Maden ocağı işletmecisi olan İ.A., cezaevine gönderildi.

Dün gece saat 03:00 sıralarında Kilimli ilçesi Asgari Tepe mevkiindeki kaçak işletildiği ileri sürülen bir maden ocağında metan gazından kaynaklı grizu patlaması meydana geldi. Patlamanın ardından işçilerden bazıları oksijen maskelerini takarak dışarı çıkmayı başardı, 5 işçi ise ocakta mahsur kaldı. İşçilerden Evren Cinemre ve Adem Elibaş, mesai arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. Vücutlarında yanıklar oluşan Cinemre ve Elibaş, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Madende mahsur kalan Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş'ın cansız bedenlerine ise yaklaşık 10 buçuk saat süren çalışma sonrası ulaşıldı. İşçilerin cansız bedenleri çıkartılırken aileler sinir krizi geçirdi. Maden ocağının girişinde bulunan Çukur dizisinin ambleminin yer aldığı kulübedeki işaret 'Burası ölüm çukuru' yorumlarını da beraberinde getirdi.

KURTARMA ÇALIŞMASINA KATILAN İŞÇİLER GAZDAN ETKİLENDİ

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, AFAD ve sağlık ekibi yönlendirildi. Mahsur kalan işçiler Uğur Göktaş, Kenan Çavuş ve Hasan Gençtürk'ü kurtarmak içinse çalışma başlatıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri de ocağa girerek kurtarma çalışmasına katıldı. Kurtarma ekibinde olan 5 işçi de metan gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

ZONGULDAK VALİSİ BEKTAŞ GECE BOYUNCA OCAK ÖNÜNDEN AYRILMADI

Patlamanın duyulmasının ardından bölgeye ilk gelen isimlerden birisi de Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş oldu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Bektaş, basın mensuplarına da açıklama yaptı. Vali Bektaş, 10 saat süren kurtarma çalışmalarında ocak önünden ayrılmadı, sık sık bilgi aldı.

AİLELERİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Olayı haber alan madencilerin yakınları da bölgeye akın etti. Madenci yakınlarının ocak önündeki endişeli bekleyişi sürerken, fenalaşanlara ise sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Çaresizce kurtarma çalışmalarını izleyen madencilerden Hasan Gençtürk'ün annesi Şahsine Gençtürk'ün gözyaşları içinde dua etti. Sabahın ilk ışıklarıyla patlamayı haber alan maden işçilerinin yakınları maden ocağının önüne akın etti. Aileler, cep telefonlarıyla yakınlarını arayarak acı haberi diğer yakınlarına göz yaşları içinde verdi.

METAN GAZI ÇALIŞMALARI ENGELLEDİ

Maden ocağındaki aşırı metan gazı dolayısıyla TTK Tahlisiye ekipleri zor anlar yaşadı. Gazdan zehirlenen kurtarma ekibi hastaneye kaldırılırken, ocağa yeni bir havalandırma sistemi kurularak ilk önce metan gazı tahliye edildi. Ekipler, gazın tahliye edilmesinin ardından çalışmalarını hızlandırdı. Yaklaşık 10 buçuk saat süren çalışmanın ardından talihsiz madenciler Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. İşçilerin cansız bedenleri çıkarıldığı esnada ocak girişinde bekleyen ailelerin feryatları yürekleri dağladı.

MADEN OCAĞI İŞLETMECİSİ TUTUKLANDI

Patlamanın meydana geldiği ocağın, TTK'ya ait rödevanslı saha olduğu, ancak ruhsatsız olarak İ.A., isimli kişi tarafından işletildiği iddia edildi. İ.A., olayın ardından polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan İ.A., Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta işlemleri tamamlanan İ.A., mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, İ. A.'nın tutuklanmasına karar verdi. Maden ocağı işletmecisi olan İ.A., cezaevine gönderildi.

Editör: Pusula Gazetesi