Taşımalı eğitim kapsamında 55 öğrencisi çevredeki okullara giden 460 kişinin yaşadığı Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Dağüstü Köyü'nde muhtarın girişimi ve halkın desteğiyle kütüphane kuruldu.

Kütüphaneye eser kazandırmak için il merkezinde stant açan ve 6 ayda 3 bin 600 kitap toplayan, tanıtım için bahçesinde düğün yapan köy muhtarı Şenol Akdoğan, "Biz okuyamadık çocuklarımız okusun" diyor. Bir yılı aşkın sürede kurulan kütüphaneye "98'inci Yıl Cumhuriyet Kitaplığı' adı verilirken, başta öğrenciler özellikle köyün gençleri ve kadınları kitaplığın kaynaklarından faydalanıyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle liseye devam edemediğini anlatan muhtar Şenol, şunları söylüyor:

ESKİ OKUL BİNASINDA

"Ben çok okumak istiyordum, ama maddi olanaksızlıklar nedeniyle eğitime devam edemedim. Köyde eskiden kalma okul binasını aktif hale getirdik. Köy halkı 25 bin, kaymakamlık 5 bin lira destek verdi ve binanın gerekli tadilatlarını yaptık. Boya, badana, temizlik... İçine gerekli materyalleri aldık, üniversiteden de 5 bilgisayar, kitap rafları hibe edildi. Buraya kitap kazandırmak için il merkezindeki merkez kütüphanenin çevresinde stant açtım. Halk da destek verdi, kütüphanemizi oluşturduk. Köylülerin kitaplarla daha çok tanışmasını istiyorum. Eğitimi olmayan köyde kütüphane olmasına şaşırdılar ama sonra destek verdiler. Bundan sonra okumaya yönelik çalışmalara devam edeceğiz. İnternet altyapımız henüz çok iyi değil ancak geliştirilince bilgisayarları daha etkin kullanacağız."

HER GÜN 9,5 SAAT

Kütüphane haftanın her günü sabah saat 08.30'dan akşam 18.00'e kadar açık. Köydekiler başta olmak üzere herkes kaynaklardan faydalanabiliyor. Çocukların, gençlerin, kadınların gelmesi büyük mutluluk... Onları görünce çok mutlu oluyorum. Tanıtımını yapmak için düğün, bayram gibi etkinlikleri bahçede düzenliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi