Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, 21 Eylül'de sadece Anaokulu ve 1'inci sınıflara açılacağını belirterek okula alışma süresinde öğrencilerin ilk haftada bir, ikinci ve üçüncü haftada ikişer kez geleceğini belirtti.
Milli Eğitim Müdürü Tosun, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"21 Eylül'de anaokulu ve birinci sınıfları okulla buluşturacağız. Okulla buluşturduğumuz Öğrencilerimiz haftada bir gün ikiye veya üçe bölünerek uyum eğitimi ve okulu tanımaları hijyenik noktalarda okula alışma Dönemlerini kapsayacak bir eğitim dönemi başlayacak. En temiz, en sağlıklı bir şekilde ana okulu ve birinci sınıfları 21 Eylül haftası bir gün ikinci hafta ve üçüncü hafta ikişer gün eğitim görecekler.
Öğrencilerin okula alışma ve dönemini bu şekilde üç hafta içerisinde tamamlayacaklar.
Üç haftanın sonunda Bakanlığımız 100 yüze eğitimimin nasıl olacağını Dahir kararları bize bildirecekler.
Biz de bu kararı öğretmenlerimiz ve velilerimiz de paylaşacağız. Bunu yaparken bir yandan okullarımız temiz projesi ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Okulumuz temiz projesinde Türk standartları endüstrisi kurallarını yerine getirmek için tüm okullarda Çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz.
Kapsamda ve proje dahilinde merkezdeki bir okulumuzun belgesini vermeyi hedefliyoruz."

Sayın valimizin de katılımını talep ederek okulun temiz belgesini takdim etmek istiyoruz. Böylece okullardaki hijyen kurallarınıjan kurallarına uyulması noktasında Örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz. Tüm okullarımızın bu belgeyi almasını arzu ediyoruz. Bu süreçte çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim görmesini sağlayacağız.

Dezenfektan ve maske konusunda okullarımızda çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımızın takacam maskeleri göndereceğiz.