Zonguldak Merkez Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi'nde görev yapan 50 yaşındaki Felsefe Öğretmeni B.Ç'nin okuldan bu yıl mezun olan 18 yaşındaki öğrencisi Y.G. ile kaçmasının faturası okul müdürü Ünal Avcı'ya kesildi.

Öğretmenin kız öğrencisini kaçırması olayının basına yansımasının ardından Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü önce Felsefe Öğretmeni B. Ç.'yi açığa alıp soruşturma başlattı. Ardından da okul müdürü Ünal Avcı hem görevinden hem de memuriyetten açığa alındı. Ünal Avcı hakkında soruşturma da açıldı.

OLAY NEYDİ?

Zonguldak'ta bir lisede felsefe öğretmeni olarak görev yapan B. Ç., 18 yaşındaki öğrencisi Y. G. ile kaçtı. İddiaya göre; Zonguldak'ta Başöğretmen Anadolu Lisesi'nde Felsefe öğretmeni olarak görev yapan 50 yaşındaki B. Ç., öğrenim gören lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Y.G., şehir dışına kaçtı.

Genç kızın kaçtığından haberi olmayan aile, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek öğretmenden şikayetçi oldu. Durumun aile tarafından Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmesinin ardından öğretmen hakkında soruşturma açıldı ve açığa alındı. Ailenin ise öğretmenle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından şikayetlerinden vazgeçtiği öğrenildi. B. Ç.'nin bir süre önce kendisi gibi öğretmen olan eşinden ayrıldığı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi