EKODOSD Çarşamba Söyleşilerinin bu haftaki konuğu E. Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Görevlisi Yasemin Kocabıçak oldu. Kendisi Zonguldaklı olan Yasemin Kocabıçak 'Batı Karadeniz Tanıtımı' konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Zonguldak ve çevresindeki doğal ve kültürel kaynak değerlerinin tanıtımı yapıldı.

Buharla çalışan gemi ve demiryolu taşımacılığının gelişmeye başladığı yıllarda kömürün ön plana çıkması ve Zonguldak'ta Uzun Mehmet'in kömürü bulmasıyla kentin birden değişmeye başlayan hikayesi anlatıldı.

Tarihi, turistik verileri, gezilmesi gereken yerler görsel olarak sunuldu.

Maden Müzesi, Tabiat Koruma Alanları, şelaleler, Zonguldak'ta bulunan Türkiye'de ki en önemli mağaraların özellikleri anlatıldı.

Ereğli, Bastonuyla ünlü Devrek, Çaycuma gibi turistik ilçeler ve yakın çevredeki zenginlikler hakkında bilgi verildi.

Sunumdan sonra Yasemin Kocabıçak'a, Nahideh Barver tarafından EKODOSD'un teşekkür belgesi takdim edildi.

Sunumun sonunda sanatçılar Zekiye Altıntaş ve Okan Atagül Zonguldak yöresine ait türkülerden oluşan bir müzik ziyafeti sundular.

Sanatçılar Zekiye Altıntaş ve Okan Atagül'e, Kaya Yalçın tarafından EKODOSD'un teşekkür belgesi takdim edildi.

Haftanın gastronomi bölümünde Zonguldak Mutfağı'na ait yemekler tanıtıldı. Islama ile Malay, Zılbıt Kavurması ile Tatlı Kabak Böreği, Keşli Erişte ve Mancar Yemeğinin tarifleri yapılarak gelen konuklara ikram edildi.

Yemekleri yapan Yasemin Kocabıçak, Meryem Dere, Nuray Kayar ve Derya Belge'ye, ÇYDD Başkanı Çilen Melek Karakuş ve AYKARYAY Kurucu Başkanı Hüsnü Ertung tarafından EKODOSD'un teşekkür belgeleri takdim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi