Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde eğitim öğretim veren Alparslan Ortaokulu'nda, BAKKA'nın destekleriyle 'Curling' eğitimi düzenlendi. Eğitimler sonunda curling turnuvası düzenlendi

Kozlu Alparslan Ortaokulu'nda, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) destekleriyle curling sporu hakkında eğitim düzenlendi. Curling Milli Takım Antrenörü Bilal Ömer Çakır tarafından verilen eğitimler 24 Şubat tarihinde tamamlandı. Eğitimler sonunda okulda curling turnuvası düzenlendi. Floor Curling'de hakemin oyuna her noktada karışmadığını ve oyuncuların dürüstlük ve fair play kurallarına dayanarak oynadığını vurgulayan Kökçüoğlu, sözlerine şöyle devam etti, "Bu sporun en büyük özelliği ahlak kavramının ön planda olmasıdır. Hakem her noktada oyuna karışmaz, antrenör oyuna karışmaz, sadece kaptan konuşur ve yanlış bir şey varsa kaptan müdahale eder. Sporcu bir hata yaptığında direkt kaptanına söyler veya karşı tarafa hata yaptığını belirtir. Dürüst olmak çok önemlidir. Öğrencilerimize bu sporla birlikte Fair Play anlayışını da kazandırmayı hedefliyoruz" dedi. Turnuva sonunda dereceye girenler için madalya töreni düzenlendi. Törene, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök de katıldı.

Öğrenciler, projenin başlamasında emeği geçen BAKKA'ya, Okul Müdürü Yunus Kuru'ya ve Fen Bilimleri Öğretmeni Handan Azap'a teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi