Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin iş birliğiyle "Trafikte Sorumluluk Hareketi" kapsamında gerçekleştirilen "İyi Dersler Şoför Amca Projesi"nde ilkokul 4'üncü sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirilen afiş yarışması sonuçları açıklandı. Taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförleri ve öğrencilere trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında farkındalık sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamındaki yarışmada değerlendirmeler sonucunda Zonguldak, Ereğli Kurtlar İlkokulu'ndan Sudenaz Çınar birinci, Rana Yaman ise üçüncü olarak hem okullarına hem de Zonguldak'a büyük bir başarı kazandırdılar.

Aldıkları eğitimlerin ardından afişlerini resmeden çocuklar için gerçekleştirilen yarışmanın ardından eserler, proje paydaşların ve uzman akademisyenlerden oluşan bir jüri heyeti tarafından değerlendirildi. 100 ilkokuldan 820 öğrencinin eserleriyle başvurduğu yarışmada değerlendirme sonucunda; Zonguldak ili, Ereğli ilçesi, Kurtlar İlkokulu'ndan Sudenaz Çınar birinci, Aydın ili Bozdoğan ilçesi, Fatih İlkokulu'ndan Hatice Rana Yörük ikinci, Zonguldak ili, Ereğli ilçesi, Kurtlar İlkokulu'ndan Rana Yaman üçüncü olmaya hak kazandı.

Kurtlar İlkokulu'ndan gerçekleştirilen törenle Sudenaz Çınar ve Rana Yaman ödüllerini aldılar. Törene; Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Sarıhan, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ereğli İlçe Müdürü Serkan Keleş ve projenin yürütülmesinden sorumlu il formatörleri katılım sağladılar.

12 BİN ŞOFÖRE ULAŞILDI

Projenin bu yılki saha uygulaması formatör eğitim semineri ile başlarken, eğitici eğitimi alan İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mensupları da kendi ilçelerinde görev yapan tüm taşımalı eğitim servis şoförlerine iki saatlik trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitim vererek yaklaşık 12 bin şoföre ulaştı.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM

Projenin önemli bir ayağını da, eğitmenlerin ilkokul öğrencilerine verdiği eğitimler oluşturuyor. Proje kapsamındaki Adana, Adıyaman, Antalya, Çankırı, Düzce, Aydın, İzmir, Kocaeli, Konya, Zonguldak illerinde, toplam 100 ilkokulda, yaklaşık 7 bin öğrenciye doğrudan eğitim verildi ve trafik güvenliği hakkında çeşitli bilgilendirici materyaller dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi