Kaymaz Taşımacılık Turizm Otomotiv Hizmet İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Kaymaz, Yasin Hamzaçebi'nin CEO'su olduğu Çebi Gruba ait şirketler tarafından dolandırıldığını iddia etmişti.

Şerafettin Kaymaz, "Şirketimin sahte kaşesi vurularak hiç ilgim olmayan çekler ciro edilmiş. 8 milyon liralık mal varlığıma tedbir konuldu. Çebi Grubu'n CEO'su olduğunu söyleyen Yasin Hamzaçebi beni tehdit etti" demiş, kısa bir süre sonra da intihar etmişti.

Bu olayla ilgili yargı süreci devam ediyor.

Pusula'yı yalanlamak için televizyonlara çıkan, gazetelere açıklama yapan Yasin Hamzaçebi konuyla ilgili ifadesinde acaba ne dedi?

Adli Tıp Kurumu, bahçe konu çekteki imzaların Şerafettin Kaymaz'a ait olmadığını ortaya çıkarmıştı.

Ortada resmi belgede sahtecilik suçu vardı. Bu konuda bir dava var. Bu davada Yasin Hamzaçebi'nin ifadeleri var.

Bir insanın ölümüne neden olabilecek bir sahtecilik var. Şerafettin Kaymaz dosyasını yakından takip ediyoruz.

OLAY NEYDİ?

Kaymaz Taşımacılık ile Çebi Grup arasındaki ihtilafa Adli Tıp Kurumu nokta koydu. Adlı Tıp Kurumu uzmanlarının hazırladığı rapora göre iki firma arasındaki davaya konu çeklerdeki imzaların Şerafettin Kaymaz'ın eli ürünü olmadığı tespit edildi.
Düzce'de faaliyet gösteren Kaymaz Taşımacılık Turizm Otomotiv Hizmet İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin, Ereğli'de faaliyet gösteren Çebi Gruba ait şirketler tarafından yaklaşık 2 milyon TL'lık haksız icra takibi davasında Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor geldi.
Yaklaşık 2 milyon liralık çeki sahte imza ile ciro edip kaşe basarak 8 milyon liralık mal varlığına ihtiyati haciz uygulandığı için krize giren ve intihar eden Şerafettin Kaymaz'ın davaya konu çeklerdeki imzaların eli ürünü olmadığı Adli Tıp raporuyla ortaya çıktı.
Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda "İnceleme konusu çek arka yüzünde Kaymaz Taş Turz kaşe izi üzerinde atılıbasit tersimli imza ile Şerafettin Kaymaz'ın mukayese imzaları arasında, tersim biçimi, işleklik derecesi, alışkanlıklar, istif, eğim, doğrultu, seyir, hız ve baskı derecesi bakımından farklılıklar saptandığından, söz konusu imzanın mevcut mukayese imza kıyasla kuvvetle muhtemel şirket yetkilisi Şerafettiy Kaymaz'ın el ürünü olmadığı hususlarını bildirir kanaat raporudur" ifadelerine yer verildi.
Adli Tıp'tan gelen bu rapora göre Şerafettin Kaymaz'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Kaymaz Taşımacılık Turizm Otomotiv Hizmet İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye haksız yere ihtiyati haciz uygulandığı ortaya çıktı.