Yüz bütünlüğünü tamamlayan ve yüz güzelliğini ortaya çıkaran dudaklar, güzel görünün açısından oldukça önemlidir. Dudaklar, incelik, kalınlık, dolgunluk bakımından yüzün diğer unsurları ile orantılı olmalıdır. Bu sebepten dolayı dudak estetiği Nişantaşı yüzde sağlık ve gençlik ifadesinin güçlenmesi için dolgun ve diri bir görünüm olması gerektiğini belirtmektedir. Yaşlanma sonrasında yüzde bulunan deri, kas ve yağların eriyip azalmasından dolayı dudak dokuları eriyerek incelip kırışır ve diriliğini kaybetmektedir.

Dudaklara Diri ve Dolgun Görünüm Kazandırmak İçin Gerekli İşlemler

Dudak estetiği hastanın durumu göz önüne alınarak yapılmaktadır. Genel olarak kullanılan iki farklı yöntem bulunmaktadır. Dudak estetiği Nişantaşı kolajen adı verilen yağ enjeksiyonu ve hyalüronik asit içeren dolgu enjeksiyonlarını uygulamaktadır. Yöntemlerin uygulanması;

  1. Yağ enjeksiyonu: Yöntem ameliyathane ortamında lokal anestezi uygulayarak gerçekleştirilir. Vücutta bulunan fazla yağlar alınarak gerekli işlemlerin ardından dudağa enjekte edilmektedir. Enjeksiyon sırasında oluşan ödem geçicidir ve herhangi bir yan etkisi bulunamamaktadır. Yaklaşık 6 ay içerisinde enjekte edilen yağlar erimeye başlayacağından dolayı doktor kontrolleri ile bu işlem birkaç kez tekrarlanmaktadır.
  2. Dolgu enjeksiyonu: İğne kullanılarak enjekte edilen hyalüronik asit uygulaması çok basit olduğundan dolayı enjeksiyon işleminin ardında hasta normale dönmektedir. Dudak estetiği Nişantaşı ile yapılan dolgu işlemi 1 yıl etkisini göstermektedir. Bu süre sonunda tekrarlanması gerekmektedir. Herhangi bir yan etkisi bulunmaz, alerjiye neden olmaz tamamıyla risksizdir. Derinin hemen içine enjekte edildiğinden dolayı genel olarak dudak kenarlarını dikleştirmek ve belirginleştirmek için yapılmaktadır. Çok kalınlaşma ve uzun süre istenilen durumlarda yetersiz kalmaktadır.

Saç Ekimi İşlemleri

İnsanlarda saç rengi, şekli, uzunluğu ve kısalığı duruşunu, zevkini ve tarzını yansıtmaktadır. Saç kişilerin genç görünmesini sağlamaktadır. Saç kişilere özgüven sağladığından dolayı saçsız kişilerin yaşadıkları olumsuzlukları saç ekimi Nişantaşı ortadan kaldırmaktadır. Genel olarak tedavi yöntemi uygulanan saçlar için olumsuz sonuçlar alınmaktadır. Saç çıkarmanın en etkili yolu saç ekimi işlemidir. Saç derisinde bulunan saç kökleri toplanarak kelleşmenin olduğu yerlere köklerin yerleştirilmesidir.

Saç dökülmenin halk arasında birçok neden bulunmaktadır. Ancak gerçek anlamda saçların dökülmesinin nedenleri; yaşlanma, hormon değişikliği, genetik belirtiler, travmatik olaylar ve yanıklardır. Saç ekimi Nişantaşı, bu dökülmeler karşısında uyguladığı ekim işlemleri ile kelleşme sorununa kesin çözüm getirmektedir. Saç ekimi işlemi için derideki saç telleri yerine saçın kökü kullanılmaktadır. Ekilen bu saç kökleri kelleşmeye neden olan testosteron hormonuna karşı direnç göstermekte ve uzun yıllar dökülmemektedir.

Yapılan tüm işlemlerin rahatça gözlemlenebileceği, tedavi öncesi yeterli bilginin alınacağı https://quartzdinique.com/ adresinden tedavi öncesi ve sonrası gerekli olan her şeye ulaşılmaktadır. Kelleşen bölgeye nakledilecek saç kökleri, saçın yoğun olarak bulunduğu ense kısmından alınmaktadır. Nakledilen saç daha kuvvetli olur ve dökülmeden kullanılmaktadır. Saç kökleri nakledildiği kelleşen bölgede normal ilk saçmış gibi uzamakta ve ömür boyu nakledildiği yerde kalarak olumlu sonuç alınmaktadır.

Saçların ekiminde olduğu kadar işlemin bitiminden sonrada yapılacak önem taşımaktadır. Nakledilen saçlar ilk 3 gün içerisinde kesinlikler yıkanmamaktadır. 3 günün ardından ilk yıkama ekimi yapan merkezde kontrol altında yapılmaktadır. Ayrıca saç ekimi Nişantaşı ekim işleminde sonra 6 ay boyunca denize ve havuza girilmemesi, çok sıcak su ile duş alınmaması, jöle ve sprey gibi şekillendiricilerin kullanılmaması, saçlar için yüksek basınçlı su kullanılmamasının gerektiğini belirtmektedir.

Saç ekimi işlemi bittikten sonra ilk 6 aya kadar olan süre içinde zayıf olan saçlar dökülmektedir. Daha sonraki süreçlerde 1 yıla kadar tüm saçlar çıkmış olmakta ve son şeklini almaktadır.

Editör: Pusula Gazetesi