Zonguldak'ta bir markette müdür olarak çalışan M.K., 112 ambulansında görevli acil tıp teknisyeni nişanlısı H.K.'nıın kendisinden ayrılmak istemesi üzerine farklı isimle hasta rolü yapıp köye ambulans istedi. Köye giden ambulansın önünü av tüfeğiyle kesen M.K., nişanlısı ve yanındaki sağlık memurunu tehdit etti.

Olay, iki hafta önce merkeze bağlı Beycuma Beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, 112 Acil Servis Merkezi'ne bağlı ambulansta acil tıp teknisyeni olarak görev yapan nişanlısı H.K.'nın kendisinden ayrılmak istimesi üzerine M.K., hasta rolü yaparak Beycuma Beldesine ambulans talep etti. Bölgede görevli olan nişanlısının içinde bulunduğu ambulans, bildirilen adrese yola çıktı. Köyde ambulansın önünü av tüfeğiyle kesen M.K., nişanlısını ve araçtaki sağlık memuruna av tüfeğini doğrulttu. Çevredekiler ve nişanlısı M.K.'yı sakinleştirmek için uzun süre uğraştı. Ambulans şoförünün acil yardım butonuna çağrıda bulunmasının ardından köye jandarma ekipleri yönlendirildi. M.K. jandarma gelmeden önce köylülerin iknası sonucu olay yerinden ayrıldı. Sağlık personeli jandarmayı arayıp olumsuz durum olmadığını söyleyince de ekipler geri döndü.

Olayın ortaya çıkmasının ardından ise İl Sağlık Müdürlüğü, soruşturma başlatarak durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma da geçen cuma olayla iligili başlattığı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi