Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın memur ve memur emeklilerine yüzde 50'lik zam yapılmasını öngördüklerini belirtmesiyle hesaplar yeniden değişti. Memur emeklililer, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar zam alacak? Milliyet'e konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, memur ve memur emeklisinin 2024 zamlı maaşları için rakam verdi.

Bayram "En düşük memur emeklisi 9 bin 876 TL alıyor, 14 bin 800 TL civarına yükselecektir. En düşük memur maaşı 22 bin TL seviyesinden 33 bin TL seviyesine çıkacaktır" diye konuştu.

Gözler bu kez de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yılda alacağı zam oranına çevrildi. Memur emeklisinin maaşına yapılması planlanan yüzde 50'lik zam oranı tüm emeklilerde beklentileri artırdı.

Emekli maaşlarına yasal bir düezenleme gerektiğinin altını çizen Bayram, enflasyondan en kötü etkilenen kesimin emekliler olduğunu söyledi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE OLUR?7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşına yüzde 50 oranında bir zam yapılamasını beklediğini söyleyen Bayram, "7500 TL olan en düşük emekli maaşının en az yüzde 50 artış yapılarak 12 bin 500 TL seviyesine çıkmasını bekliyoruz." dedi. Bayram, kademeli bir artışı ise öngörmediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi